Ateliere Fara Frontiere organizeaza „Give IT! Concurs de solidaritate digitala”

0

In perioada  1 octombrie – 15 noiembrie Ateliere Fara Frontiere organizeaza un concurs de colectare echipamente IT uzate (deseuri de echipamente electrice si electronice – DEEE), adresat organizatiilor, companiilor si institutiilor din Bucuresti si zonele limitrofe.

“Scopul principal al acestei actiuni este cresterea constientizarii in randul companiilor privind reutilizarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice. Concursul se va finaliza printr-un seminar pe tematica reutilizarii si reducerii consumului de energie si materiale, consumul si productia responsabile, la care ONG-urile de mediu si de dezvoltare durabila vor fi invitate pentru a prezenta studii de caz ale proiectelor lor de succes catre reprezentanti ai companiilor interesate de acest domeniu. Celor 3 companii de la care vom colecta cele mai mari cantitati de DEEE le vom oferi premii de nepretuit facute din materiale reciclate!” a declarat Patrick Ouriaghli, Directorul Executiv al Ateliere Fara Frontiere.

O mare parte din calculatoarele si monitoarele colectate vor fi reconditionate si donate ONG-urilor si institutiilor de invatamant care desfasoara programe de educatie in sprijinul copiilor, tinerilor si persoanelor aflate in dificultate. Restul DEEE va fi reciclat in cadrul atelierului de insertie, conform normelor de mediu.

Acest concurs se inscrie intr-o serie de activitati desfasurate de ateliere fara frontiere si ecotic  in cadrul proiectului “RRRESPONSABIL: FII RESPONSABIL, FII SOLIDAR – redu, reutilizeaza, recicleaza, oferind o noua sansa persoanelor dezavantajate”, proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul contributiei elvetiene pentru uniunea europeana extinsa.