Cititorii au ales superscrierea: cea mai votata lucrare de non-fictiune din ultimele 8 luni

0

Fundatia Friends For Friends (FFFF) si juriul concursului Superscrierea Cititorilor au anuntat miercuri, 25 iunie, castigatorii: Andreea Giuclea si Ana Maria Ciobanu. Premierea a fost facuta in cadrul unui eveniment, la Libraria Humanitas de la Cismigiu.

Andreea Giuclea este autoarea lucrarii castigatoare, „Campioana fiecarui punct” (publicata in Decat o Revista), iar Ana Maria Ciobanu este cititoarea care a propus textul in concurs. Cu sustinerea Orange Romania – partener principal al competitiei si sustinator al povestilor puternice – autoarea a primit 300 de euro, iar cititoarea, un Samsung Galaxy Core 4G. Au mai oferit premii: Editura Humanitas, Editura Publica si Tea Forte Romania.

Castigatorii au fost alesi de juriu, dintr-un top 10 lucrari stabilit de public prin vot. Au fost inscrise peste 100 de articole care au adunat in total peste 5000 de voturi. 

 “Ma bucura mult acest premiu, mai ales pentru ca vine din partea cititorilor, carora le multumesc pentru incredere si incurajari. Sunt fericita ca povestea Simonei Halep a fost citita de multi oameni, care apoi mi-au scris si m-au felicitat, si asta, pentru mine, e cea mai importanta recunoastere”, declara Andreea Giuclea, autoarea textului castigator.

Superscrierea Cititorilor este o competitie aflata anul acesta la editia a doua si face parte din proiectul Premiile Superscrieri – de data aceasta publicul a fost cel care a inscris texte de non-fictiune pe care le considera valoroase. 

“Am mai zis si o sa repet: e important sa le multumim celor care scriu bine. E important sa multumim celor care ne dau ceva cumsecade de citit- ceva care ne-a placut, ne-a emotionat, ne-a enervat, ne-a mirat, ne-a ingrijorat, ne-a pus pe ganduri. Superscrierea Cititorilor are rolul de a oferi cititorilor posibilitatea de a face remarcate astfel de texte multumind in acelasi timp autorilor lor. Este o ocazie extraordinara de a pune in valoare texte bune. Anul viitor speram sa fie texte si mai bune si cititori si mai pretentios”, a declarat Monica Jitariuc, jurat.

Prin participarea la Superscrierea Cititorilor, cititorii au avut sansa sa incurajeze autorii care pot schimba perspectiva asupra felului in care sunt relatate evenimentele in Romania. 

Juriul Cititorilor a fost compus din 16 profesionisti din diverse domenii, care pun pret pe realitatea prezentata prin povesti bine scrise: Alex Ciuca, Alex Galmeanu, Ana Glavce, Andreea Burlacu, Ariel Constantinof, Bogdana Butnar, Cristian Neagoe, Cristi China, Corina Vasile, Elena Ciric, Luiza Vasiliu, Madalina Uceanu, Monica Jitariuc, Veronica Dogaru, Vlad Tausance si Vlad Stroescu.  

“Nu tot ce se scrie merita citit, desigur, dar devine din ce in ce mai greu sa gasesti perlele din ocean. […] Concursul asta e important, desi e si el tot o perla intr-un ocean. Si, dragi cititori, cati mai sunteti, sa stiti ca exact aceeasi responsabilitate coplesitoare e si pe umerii dumneavoastra. Tratati-o cu seriozitate si nu cumva sa va opriti din citit. Sunteti foarte pretiosi”, a declarat Vlad Stroescu, membru al juriului.