Competitia de tranzactionare virtuala “Piata de capital” 2012 si-a desemnat castigatorii

0

Peste 500 de elevi si studenti din Romania, cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, s-au obisnuit cu riscurile care deriva din plasamentele pe bursa, dar si cu profiturile pe care le-ar putea obtine datorita unei strategii bine definite, in cadrul competitiei de tranzactionare virtuala “Piata de capital” – editia 2012, organizata de Junior Achievement Romania, Bursa de Valori Bucuresti si Tradeville.

Marele premiu, o tableta iPad2, a fost castigat de Maznic Sergiu, care a obtinut un randament de 76,5% in 6 saptamani de tranzactionare. Premiul pentru “cel mai harnic trader”, constand intr-un Kindle Reader, a revenit elevului Popa Mirel Flavius, care a realizat 2548 de tranzactii. Premiul pentru “cel mai variat portofoliu”, un iPod, a revenit concurentului Capatana Bogdan, care a tranzactionat 537 de simboluri.

“Competitia “Piata de capital” a fost un exercitiu veritabil pentru tinerii investitori in devenire. Sa tranzactionezi actiuni reale presupune sa fii mereu informat pentru a-ti contura propriul stil investitional intr-un mediu financiar deloc linistit. Recunosc ca apetitul pentru risc a fost foarte ridicat, fapt care a si asigurat evolutii emotionante ale portofoliului in ambele directii. Sunt convins ca fiecare participant a trait din plin aceasta experienta deosebita care cu certitudine se va dovedi foarte utila in momentul realizarii primelor investitii la bursa.” a declarat Sergiu Maznic, castigatorul Marelui premiu.

“Participarea la competitie a reprezentat o uriasa oportunitate de a pune in practica cunostintele teoretice acumulate in ultimii ani. Faptul ca am putut simti pe propria piele cum este sa tranzactionezi in timp real si pe o platforma reala m-au ajutat enorm si m-au facut sa imi doresc sa continui sa tranzactionez, cu bani reali de aceasta data. Abia astept urmatoarea editie a concursului!” a declarat Mirel Flavius Popa, castigatorul Locului II.

“Tranzactionarea actiunilor reale a fost o experienta plina de pasiune din care am invatat foarte mult despre piata de capital din Romania. Mai mult decat atat, mi-am dat seama ca pentru a deveni un investitor bun nu este suficient sa cunosti doar teorie, iar JA Piata de Capital a fost un exercitiu necesar pentru dezvoltarea mea in lumea investitiilor. Ceea ce initial parea o joaca s-a dovedit a fi in cele din urma un prilej de a acumula o multitudine de cunostinte, ba chiar de a trasa o viitoare directie in ceea ce priveste aspiratiile mele profesionale.” a declarat Bogdan Capatana, castigatorul Locului III.

Decernarea premiilor a avut loc ieri, 23 mai 2012, in cadrul galei Business Hall of Fame, in prezenta doamnei Anca Dumitru, director general adjunct al Bursei de Valori Bucuresti si a domnului Cosmin Marinescu, sales manager Tradeville.

Participantii au administrat timp de sase saptamani cate un cont virtual in valoare de 50.000 RON, prin care au tranzactionat actiuni ale companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti. Concursul s-a derulat pe platforma Tradeville. In cadrul competitiei au avut loc patru intalniri ale partenerilor cu elevi si profesori din Brasov, Targu-Mures, Craiova si Timisoara pentru promovarea competitiei si notiuni de baza despre piata de capital. La aceste intalniri au participat profesionisti de la Bursa de Valori Bucuresti, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Tradeville si Junior Achievement Romania.

Concursul face parte dintr-un proiect mai amplu de educatie financiara “Piata de capital”, care cuprinde, pe langa competitie, si un program educational in scoala, lansat in anul scolar 2008-2009.Pentru mai multe informatii vizitati www.piatadecapital.jaromania.org.