Concurs cu premii pentru specialistii in resurse umane

0

Daca ai absolvit un masterat in resurse umane sau un curs de inspector in resurse umane, daca lucrezi deja intr-un departament sau intr-o firma de resurse umane, poti beneficia de cursuri de formare a abilitatilor antreprenoriale si manageriale, in sistem combinat (fata-in fata si e-learning), la capatul carora vei lansa o afacere proprie, individuala sau in parteneriat. Cursurile sunt organizate in cadrul proiectului finantat prin fonduri structurale europene „E.H.R. – Antreprenoriat pentru resurse umane”, desfasurat de Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) in parteneriat cu Federatia “Junior Chamber International” (JCI), D&D Research si Asociatia Nationala a Editorilor si Autorilor de Teste Psihologice si Educationale. Pe parcursul workshopurilor vei fi asistat in elaborarea propriului tau plan de afaceri pentru o idee pe care doresti sa o implementezi. Planurile de afaceri vor intra intr-o competitie, incheiata cu premii.

Pentru participarea la cursuri, fiecare cursant primeste o subventie de 1421 lei (net) ce este fi incasata la finalul cursurilor.

Fiecare persoana care isi deschide o afacere in maximum 2 luni de la terminarea primului modul de cursuri este inscrisa intr-o competitie a planurilor de afacere si primeste o suma de bani drept premiu de deschidere a afacerii. Aceste premii sunt de doua feluri:

  • 72 de premii de excelenta, cu valoare cuprinsa intre 1000 si 3000 de euro
  • 468 de mentiuni in valoare de 1410 lei (brut).

Firma poate fi deschisa in orice domeniu de activitate si poate avea orice forma (persoana fizica autorizata sau SRL).

Se pot inscrie in proiect persoane care au domiciliul stabil intr-una dintre urmatoarele regiuni de dezvoltare: Bucuresti + Ilfov, Sud-Est (Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea), Nord-Est (Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui), Nord-Vest (Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare, Salaj), Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea), Centru (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu).

Cursurile se desfasoara in doua etape distincte si succesive: antreprenoriat (cunostinte de managementul afacerilor) si abilitati manageriale (rolul testelor psihometrice in dezvoltarea resurselor umane). Cursurile de abilitati manageriale sunt certificate de catre CNFPA (Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor) si de Colegiul Psihologilor (doar in cazul psihologilor care sunt specializati in psihologia muncii si/sau organizationala).

Cursurile de Antreprenoriat au urmatorul program: 2 week-end-uri (sambata 8 ore, duminica 4 ore), urmate de 24 de zile de instruire flexibila pe o platforma de e-learning.

Cursurile de Abilitati Manageriale au urmatorul program: un week-end (sambata 8 ore, duminica 5 ore), o zi de sambata in urmatorul week-end, 8 ore. Urmeaza 17 zile de instruire flexibila pe platforma de e-learning, iar apoi, intr-o zi de week-end, 4 ore alocate examenelor CNFPA, institutie care va acorda un certificat de Abilitati Manageriale.

Conditii de intrare in proiect

Pentru cursuri se pot inscrie specialisti in resurse umane (absolventi ai unui masterat in resurse umane sau ai unui curs in resurse umane, sau angajati ai departamentelor si firmelor de resurse umane) care doresc sa isi deschida o afacere (de exemplu firma sau persoana fizica autorizata s.a);

De asemenea, se pot inscrie si absolventi de psihologie cu atestat de psihologia muncii sau organizationala care doresc sa isi deschida un cabinet propriu de consultanta sau o afacere;

Persoanele care doresc sa-si deschida o afacere dar nu sunt specialisti in resurse umane isi pot dobandi aceasta calitate prin participarea la un curs de CNFPA Resurse Umane. Acesta poate fi realizat si atestat la orice firma de profil.

Conditii de participare

Pentru a incasa subventia pentru cursuri, cursantii au obligatia de a parcurge integral cele doua sectiuni de cursuri (antreprenoriat si resurse manageriale), de a fi prezenti in proportie de 100% la activitatile zilnice fata-in-fata (4 week-end-uri) si de a-si indeplini obligatiile pe platforma de e-learning.

Pentru a intra in competitia de premii pentru planuri de afaceri, cursantii trebuie sa elaboreze (cu asistenta, in cadru l cursurilor) un plan de afaceri pe o idee proprie sau conturata impreuna cu instructorii de training. Premiile se acorda in conditiile inregistrarii unei firme sau persoane fizice autorizate la Registrul Comertului.

Pentru informatii suplimentare contactati echipa de proiect la adresa de e-mail: [email protected] 

http://www.ehr-antreprenoriat.ro/