Cursuri de instruire – Responsabilitate Sociala Corporativa

0

Responsabilitatea sociala reprezinta astazi conceptul global in cadrul caruia companiile si organizatiile iau in considerare interesele societatii prin asumarea responsabilitatii pentru impactul pe care il au activitatile lor. Promovarea principiilor de responsabilitate sociala este mesajul lor de asumare a responsabilitatii, angajamentul de a contribui la dezvoltarea durabila si competitiva.

Proiectul “Intarirea capacitatii companiilor romanesti de dezvoltare a parteneriatelor sociale – Responsabilitate Sociala Corporativa (RSC)” vine in sprijinul companiilor si organizatiilor cu instrumentele necesare pentru integrarea responsabilitatii sociale in activitatea lor prin organizarea unor cursuri de instruire.

Fondul Social European co-finanteaza acest proiect prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU/64/3.3/S/41722). Proiectul este implementat de catre Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR) in parteneriat cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) si Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (AIPPIMM).

Cursurile de instruire se adreseaza unui numar de 240 de persoane, reprezentand personal al asociatiilor IMM-urilor, asociatiilor profesionale, asociatiilor fermierilor si meseriasilor, camerelor de comert si industrie, partenerilor sociali (sindicate si patronate) si organizatiilor societatii civile. Cursurile sunt gratuite si se desfasoara pe durata a doua zile, cu sustinere in limba romana.

Participantilor li se ofera insusirea de cunostinte despre responsabilitatea sociala si formarea unor abilitati care vor contribui la cresterea si dezvoltarea organizationala prin integrarea strategica. Cursurile sunt structurate in doua module, primul are in vedere competitivitatea companiilor romanesti, iar al doilea adaptabilitatea lor.

Sesiunile de instruire vor fi sustinute in opt localitati din tara dupa cum urmeaza:  Craiova (31 mai – 1 iunie), Bucuresti (14 – 15 iunie), Constanta (28 – 29 iunie), Timisoara (12 – 13 iulie), Bacau (26 – 27 iulie), Brasov (11 – 12 octombrie), Cluj (25 – 26 octombrie) si Iasi (15 – 16 noiembrie). Pentru informatii suplimentare despre proiect si inscrieri la cursuri, va rugam consultati site-ul www.aneir-csr.ro.

Persoana de contact pentru proiect: Alina-Nona Petric, Coordonator PR & Vizibilitate – UNDP, email: [email protected], tel: 021.201.7811.