Dragnea: Sa se faca o analiza a organizatiilor neguvernamentale declarate de utilitate publica

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

bb_buton_stiriong_207x141-5354071

Data: 25-01-2017

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți la o emisiune a postului de televiziune Antena 3, că trebuie să se facă o analiză a tuturor organizațiilor neguvernamentale declarate de utilitate publică, o verificare riguroasă a modului cum au fost cheltuiți banii publici.

Am enunțat un principiu de care sper să țină cont Guvernul, să se facă o analiză a tuturor organizațiilor neguvernamentale declarate de utilitate publică. Să facă o analiză să vedem dacă într-adevăr toate și-au dovedit utilitatea publică. De asemenea, fiind de utilitate publică, beneficiind și de fonduri publice, trebuie să se facă o verificare riguroasă a modului cum au fost cheltuiți banii, fiind vorba și de bani publici. Este vorba de o puzderie de astfel de structuri, sunt enorm de multe ONG în România care cred în civism, care sunt corecte și cinstite, dar ca în orice domeniu, e posibil să fie ONG care sunt la limita legii și care nu respectă principiile. O analiză de genul acesta este obligatoriu să fie făcută”, a afirmat Liviu Dragnea la Antena 3.

Imagine preluată de pe Activenews.

El s-a referit și la George Soros, subiectul tot mai des abordat după atacurile din SUA ale președintelui D. Trump, precum și ale premierul Viktor Orban din Ungaria.

„Eu am ceva cu dl. Soros. Acest om și fundațiile și structurile pe care le-a înființat de ani de zile în România cred că, din anii 90, a finanțat răul în România, a finanțat acțiuni care niciuna nu a făcut bine în România”, a spus Liviu Dragnea.

Articol preluat de pe site-ul Agerpres.

Gabriel Petrea a discutat cu Agerpres despre transparență, ONGuri și România Consultare publică pentru fișă de post – MCPDS Candidaturi cautate pentru doua posturi vacante la CNCD Invitație la masă rotundă din partea MFP și MCPDS: Măsuri eficiente în vederea sprijinirii activității ONGurilor Finanțări nerambursabile din partea Agenției Naționale pentru Romi, 2017 Normele metodologice ale Agenției RoAid sunt în dezbatere publică Ministrul Consultarii Publice: Legea ONG-urilor are nevoie de modificari Premierul Grindeanu a solicitat o evidenta a tuturor ONG-urilor de utilitate publica Egalitate de sanse si discriminare, in Romania si in legislatia Europeana Proiect de lege, inchisoare pana la trei ani pentru protestatari care impiedica exercitarea puterii in stat

v8-9744543