Iulie 2012: Mobilizare comunitara in Bucuresti

0

Eruptie Anticoruptie desfasoara seminarul de organizare comunitara, care invata tineri bucuresteni cum sa determine administratia locala si clasa politica sa lucreze in favoarea lor.

Solutia este verificata in Occident si presupune crearea unor tineri lideri care strang oameni din jurul lor, stabilesc care sunt interesele comunitatii si fac autoritatile sa le respecte.  Insusi presedintele Obama a practicat community organizing in tinerete si crede ca este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-a facut.

Cursurile vor fi tinute de doi experti, Radu NICOLAE, politolog, autorul unor carti despre politicile anticoruptie, care preda cursuri in domeniu la Facultatea de Studii Politice si Administrative din Bucuresti si Dina LOGHIN, fondatoarea organizatiei  Sanse Egale pentru Femei (SEF). 

Lansarea proiectul de organizare comunitara va fi anuntata in cadrul conferintei Global Focus (invitatie atasata) „Leadership democratic”, care va avea loc la Biblioteca Central Universitara Carol I in data de 6 iulie.

Trainingul se va desfasura intre 7 si 8 iulie la Institutul de Cercetari Politice, str. Spiru Haret, Nr. 8 si va implica 15 tineri.

Proiectul Eruptie Anticoruptie este dezvoltat de Fundatia SynergEtica si  finantat partial printr-un grant al Ambasadei SUA la Bucuresti.