National “Scoala Zero Waste” Editia 2014 – Castiga o tabla interactiva pentru scoala ta!

0

“Scoala Zero Waste” este un concurs national de educatie ecologica si colectare selectiva destinat tuturor scolilor din invatamantul primar si gimnazial din Romania. Perioada de desfasurare a competitiei este 22 Aprilie – 30 Mai. Premiile puse in concurs se ridica la peste 60.000 ron.

Incepand cu 3 Martie si pana in 21 Martie toate scolile din Romania se pot inscrie in Competitia “Scoala Zero Waste” Editia 2014. Detalii despre procedura de inscriere si desfasurarea concursului pot fi gasite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romania – www.EcoStuff.ro sau pe pagina de Facebook.

Daca anul trecut „Scoala Zero Waste” a fost o competitie judeteana la care au participat peste 6.300 de elevi in Judetul Timis si au fost colectate peste 64 de tone de deseuri reciclabile, in acest an Ecostuff Romania a decis sa ofere posibilitatea participarii tuturor scolilor din tara.

In Romania numarul scolilor care ofera programe de educatie ecologica sau au programe extensive si permanente de colectare a materialelor reciclabile este extrem de mic. Motivarea si motivatia elevilor si a profesorilor de a participa si de a initia astfel de programe este foarte redusa.

Introducand competitia in procesul de educatie ecologica, Ecostuff Romania incearca sa aduca motivatia participarii in special in randul celor care altfel nu raspund mesajelor de protectie a mediului. Concursul  de educatie ecologica si colectare selectiva da posibilitatea elevilor si scolilor din Romania sa concureze pentru castigarea premiilor puse in concurs si in acelasi timp sa contribuie la protejarea naturii si reducerea poluarii.

Prin intermediul acestui concurs vom sustine si intari obiceiul colectarii selective incepand cu varsta la care copiii isi formeaza valori si deprinderi pe care le vor avea tot restul vietii. Prin implicarea copiilor vom contribui indirect si la informarea si responsabilizarea membrilor familiilor acestor copii, mai ales acum, avand in vedere adoptarea prin lege a obligativitatii colectarii selective.

Toate companiile care doresc sa se implice si sa sprijine organizarea concursului prin acordarea de premii, sunt invitate sa ia legatura cu organizatorii.