Nu ma simt flatata sa fiu agresata

0

Primul dintre cele două episoade despre NHS, de la crearea sa la sfârșitul anilor șaptezeci și până în prezent, datorită contribuției unui medic înscris în Federația Italiană a Medicilor de Familie (FIMMG).

Cu siguranță nu o putem ascunde.

Ne confruntăm cu o fază foarte critică din punct de vedere social, economic, psihologic și de sănătate. Această preocupare, care se înscrie într-una mai amplă și mai cuprinzătoare, riscă să trimită în criză diversele sisteme în care țara noastră este împărțită.

Treceam deja într-o fază de tranziție generală, demografică, epidemiologică, tehnologică, care va fi în continuare accelerată și va acționa și mai puternic asupra sectoarelor economico-productiv, școlar și educațional, de securitate socială și de bunăstare și sănătate.

  • Și multe întrebări sunt axate pe acesta din urmă, deoarece în acest moment este perceput ca central.
  • Este nevoie de răspunsuri de „protecție” pentru comunitatea noastră și viața socială. Deci întrebarea este:
  • Sistemul nostru Național de Sănătate (NHS) va putea rezista acestui moment, dar până când?

Care vor fi rezultatele acestui test de stres masiv la care a fost supus și articularea lui în 21 de sisteme regionale? Va fi necesar să se dezvolte o nouă guvernare a paradigmei îngrijirii?Pe aceeași temă Micoza de dressing 3 martie 2022 Când jumătate din chipul tău nu mai răspunde: paralizia lui Bell 10 ianuarie 2022.

Critici

Sunt două domenii de macrocriticitate asupra cărora trebuie să ne punem la îndoială, pentru că din răspunsurile pe care le vom putea da, nu atât și nu doar înfrângerea coronavirusului, ci dezvoltarea unei structuri sociale diferite și a unui bine colectiv. -ființa poate apărea.

Prima se referă la definanțarea constantă și la procesul excesiv de management la care a fost supus NHS, tot din cauza absenței unei adevărate culturi a Managementului Public, care nu a fost capabilă să gestioneze pe deplin oportunitățile diverselor reforme.

A doua se referă la lipsa unor politici robuste de dezvoltare a asistenței teritoriale și fragmentarea Serviciului de Sănătate care, departe de a se dezvolta după o logică „sistemului”, a fost traversat de logici bazate pe modele de „conducte de organe”, rezistente la perspectivele de pro-activitate și apropierea de îngrijire.

Istorie

istorieServiciul Național de Sănătate a luat naștere la 24 decembrie 1978 prin Legea reformei sănătății nr. 833, care introduce un model universal de protecție a sănătății, înlocuind vechiul sistem de ajutor reciproc în vigoare până atunci și punând sarcina impozitării generale.

  • Această nouă structură urmărește obiectivele de echitate, participare democratică, intervenții globale,
  • coordonare între instituții prin teritorializarea serviciilor de sănătate, cu înființarea Unităților Sanitare Locale (USL) și formarea Districtului Sanitar de Bază.

Au urmat ani complexi de instabilitate socială și politică, împreună cu imposibilitatea de a combina o cerere de sănătate potențial infinită cu o disponibilitate tot mai „finită” și „conținută” a resurselor prin existența unor constrângeri financiare explicite și tot mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.