Organizatia Internationala pentru Migratie selecteaza colaboratori – organizatii neguvernamentale

0

OIM multumeste organizatiilor care si-au exprimat interesul, insa, relanseaza procesul de selectie din motive procedurale.

Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM), Biroul in Romania implementeaza incepand cu data de 1 iulie 2012 proiectul „Coordonarea nationala a actiunii de integrare a resortisantilor tarilor terte (RTT) in Romania”, finantat prin Fondul European de Integrare a resortisantilor tarilor terte, Programul anual 2011 in cadrul Programului General “Solidaritatea si gestionarea fluxurilor migratorii”.

Proiectul isi propune sa sprijine integrarea in societatea romaneasca a strainilor cu sedere legala in Romania prin intermediul a 15 centre de informare si consiliere (CIS) pentru RTT.

Centrele vor oferi informatii, consiliere, servicii adaptate nevoilor specifice ale migrantilor si vor asista direct persoanelor vulnerabile/cu nevoi speciale din comunitatile de straini.

Pentru implementarea proiectul OIM va selecta  colaboratori – organizatii neguvernamentale (ONG) din: Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Targu-Mures.

Principalele criterii avute in vedere pentru selectarea colaboratorilor au in vedere:

  1. capacitatea de a asigura personal cu expertiza in domeniul asistentei sociale, al informarii/asistarii migrantilor/cetatenilor. Personalul centrului va realiza informarea, consilierea, asistarea migrantilor si va asigura raportarea catre OIM pe toata durata de implementare a proiectului
  2. capacitatea materiala: asigurarea spatiului pentru functionarea centrului si asigurarea dotarilor necesare pentru desfasurarea activitatii
  3. capacitate de relationare cu autoritatile/institutiile locale, cu media din judet si din judetele limitrofe
  4. capacitatea de a asigura cofinantare
  5. experienta in lucrul cu migrantii si persoanele vulnerabile/cu nevoi speciale.

Scrisorile dumneavoastra de interessunt asteptate pana la data de 25 iulie 2012 pe email la adresa: [email protected] cu mentiunea la „subiect” „Scrisoare Intentie IF 2011 + numele asociatiei” sau prin posta la adresa: str. Viitorului nr. 11, sector 2, Bucuresti, cod postal 020602.