Se lanseaza Academia Motanov

0

Academia Motanov va folosi experienta unui motan imaginar, Motanov Motanul Mov, pentru a organiza la Bucuresti ateliere creative pentru copii, coordonate de profesionisti prietenosi.

Site-ul Academiei poate fi vizitat de azi la adresa www.motanov.ro, unde parintii interesati de dezvoltarea abilitatilor de exprimare in scris ale copiilor lor vor gasi un atelier de scriere creativa, pentru grupa de varsta 10-14 ani, cu inscrieri deschise pana pe 24 februarie.

Acesta este primul atelier din portofoliul Academiei Motanov si va fi coodonat de scriitoarea si jurnalista Adina Rosetti, autoare a romanului Deadline, primit cu entuziasm de critici si cititori, si a unei carti pentru copii, Domnisoara Poimaine si joaca de-a Timpul, in curs de aparitie.

Atelierul va explora formele scrisului (articol de blog, interviu, reportaj, poem, fictiune), pe care copiii le vor deprinde prin imaginatie si joc. In partea a doua, se va vorbi despre cum se construieste o poveste – naratiune, personaje, dialog si asa mai departe. Micutii vor avea teme dupa fiecare intalnire si trei carti de citit, pe care le vor comenta impreuna cu Adina. La finalul atelierului, fiecare participant va primi un exemplar tiparit dintr-o carticica in care vor fi incluse cele mai bune texte, ale sale si ale colegilor.

Atelierul de scriere creativa incepe pe 1 martie, va cuprinde 12 sedinte, se va desfasura la libraria Carturesti MTR sambata si duminica si va costa 600 lei. Pentru detalii, intrati aici.

Academia Motanov este cel mai nou proiect al asociatiei culturale Brain Fitness, cunoscuta mai putin prin nume, cat prin proiectele create pana acum: publicatia literara Revista de Povestiri, revista foto Love Issue, campania de promovare a cititului Maratonul de lectura.

Din octombrie 2012, Brain Fitness organizeaza ateliere creative pentru adulti: scriere creativa cu Florin Iaru si Marius Chivu, scenaristica sub indrumarea Ceciliei Stefanescu si a lui Cristi Puiu, coaching in comunicare cu Magda Bunea si caligrafie cu Georgian Constantin si Sorin Traistaru.

„Datorita succesului atelierelor pentru adulti si dorintei motanului mov care locuieste in Revista de Povestiri de a trece scoala de imaginatie pe care a absolvit-o el din fictiune in realitate, a aparut Academia Motanov.  Parintii si copiii cu inclinatii creative vor gasi pe motanov.ro ateliere si povesti care apar in urma lor, resurse de dezvoltare si o echipa de pisici mereu deschisa la feedback si idei noi.” (Simina Diaconu, presedinte Brain Fitness)