Sustinatorii constituiti in “Miscarea Papioanelor” au protestat fata de politizarea ICR

0

Protestatari sustinatori ai Institutului Cultural Roman (ICR), constituiti in “Miscarea Papioanelor”, au protestat luni seara, la initiativa Asociatiei Romane pentru Cultura, Educatie si Normalitate, pe trotuarul din fata Institutului. Ei au cerut ca ICR sa nu fie politizat.

Ei au transmis public un manifest in cinci puncte: Retragerea OUG Nr. 27 din 13.06.2012; Respectarea mandatului actualei conduceri ICR (pana in ianuarie 2013); Mentinerea unei conduceri a ICR din randul intelectualilor; Promovarea si finantarea proiectelor pe criterii de profesionalism si fara interventii si decizii politice; Respectarea oamenilor de cultura in spatiul public romanesc.

La eveniment au fost prezenti si fostul premier Mihai-Razvan Ungureanu si fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, care si-au exprimat adeziunea la aceasta miscare, fiecare fiind de parere ca primul-ministru Victor Ponta va reveni asupra acestei ordonante, anuland-o.

ICR a fost trecut, prin ordonanta de urgenta, in subordinea Senatului, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Sursa: PresaOnline.ro