22 octombrie-termen limita pentru inscrierile la workshop-ul cu privire la modalitatile de combatere a femomenului “hate speech”

0

“Hate speech” reprezinta toate formele de exprimare care raspandesc, incita, promoveaza sau justifica ura rasiala, xenofobia, anti-semitismul sau alte forme de ura bazate pe intoleranta, inclusiv: intoleranta exprimata de nationalismul agresiv si de etnocentrism, discriminarea si ostilitate fata de minoritati, imigranti si persoane de origine imigranta ” –  Consiliul Europei

Consiliul Europei impreuna cu Mecanismul Financiar SEE si Mecanismul Financiar Norvegian au format un parteneriat prin care si-au propus sa atraga atentia cu privire la fenomenul “hate speech” si sa identifice posibilitatile de contracarare a acestuia.

Principala piesa de rezistenta a parteneriatului il reprezinta conferinta “Tackling hate speech: Living together online” ce va avea loc in perioada 28-29 noiembrie la Centrul European de Tineret din Budapesta. Conferinta va reuni agentii guvernamentale, media, finantatori ai societatii civile, organizatii de tineret si drepturile omului pentru a constientiza formele de “hate speech” si de a identifica modurile de abordare. Participantii vor examina posibilele politici publice si masuri sociale, atat cele pozitive orientate spre inlaturarea stereotipurilor din randul populatiei majoritare, cat si cele restrictive ce asigura aplicarea eficienta a masurilor anti-discriminare a grupurilor vulnerabile.

Premergator conferintei, Consiliul Europei, Mecanismul Financiar SEE si Mecanismul Financiar Norvegian vor organiza un workshop ce va servi drept prima activitate interactiva prin care vor fi implicati activistii online in viitoarea campanie si posibil in proiecte realizate cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar SEE si a Mecanismului Financiar Norvegian. Workshop-ul va avea un efect multiplicator in cele 15 tari beneficiare ale subventiilor celor doua mecanisme (Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia si Spania), prin conectarea la campania Consiliului Europei, precum si cu viitoarele proiecte sustinute de granturi SEE Norvegia.

Seminarul va avea loc la Centrul European de Tineret din Budapesta (Ungaria), unde de asemenea vor fi cazati si participantii. Lucrarile vor incepe cu un cadru informal in seara de 21 noiembrie si se vor incheia in data de 24 noiembrie, la ora 19:00. Seminarul se va desfasura in limba engleza.

Conditii financiare pentru participare

Cheltuielile de calatorie si taxele de viza vor fi rambursate (pe baza documentelor justificative, in conformitate cu normele Consiliului Europei) doar participantilor care vor participa la intregul program al workshop-ului. Plata se va face, fie prin transfer bancar sau in numerar in euro, la finalul seminarului in numerar.

Cazarea si masa vor fi asigurate de catre organizatori.

Toti cei interesati sa aplice pentru seminar sunt invitati sa aplice on-line, la urmatorul link youthapplications.coe.int pana la data de 22 octombrie 2012.

Conditiile complete de participare, precum si detalii privind proiectul, sunt disponibile AICI.