Asociatia ViitorPlus si CarpatBike lanseaza „ONMotion – Fiecare kilometru conteaza”, campanie de promovare a mersului pe bicicleta pentru o viata activa

0

ONMotion.ro este o campanie nationala prin care comunitatea biciclistilor si nu numai este incurajata sa foloseasca bicicleta cat mai mult (pe aleile din parc, pe sosea, pe poteci de munte, in competitii, ca mijloc de transport in oras si, de ce nu, pe bicicleta stationara). Campania este gandita ca un joc ce se va desfasura  in  perioada 1 aprilie – 31 octombrie 2013. Participantii isi vor introduce kilometrii parcursi pe bicicleta, asemeni unui jurnal. In mod automat platforma va genera rezultatele generate de biciclist: caloriile arse, economiile de combustibil si kilogramele de CO2 a caror emisie in atmosfera a fost evitata prin folosirea unui mijloc de transport nepoluant.

Pe langa componenta de joc, pe siteul campaniei ONMOtion.ro, vizitatorii vor gasi si o sectiune de informatii utile pentru orice biciclist: sfaturi utile, evenimente la care pot participa, recomandari de trasee, echipament, nutritie si metode de antrenament.

ONMotion  se adreseaza companiilor, institutiilor sau organizatiilor care vor sa-si motiveze angajatii sa aiba un stil de viata activ, benefic sanatatii, dar si naturii. Angajatii, participanti la aceasta campanie, primesc la inscriere un pachet format dintr-un ciclocomputer si tricoul oficial, la care se vor adauga reduceri in magazinele partenere, precum si premii la sfarsitul campaniei. Cei care vor parcurge minim 200 km vor participa automat la o tombola. Lista companiilor participante se regaseste pe site.

Nevoia unui astfel de proiect este demonstrata de numarul mare de persoane ce sufera de afectiuni asociate cu sedentarismul precum supraponderalitatea sau afectiunile cardiace, care in timp vor genera un real pericol de suprasolicitare a sistemului sanitar. Initiativa se modeleaza excelent pe cateva directive ale Comisiei si Parlamentului European in domeniul sanatatii si dezvoltarii infrastructurii de biciclete.” spune Ionut Maftei, unul dintre coordonatorii proiectului.

Inscrierea in joc se poate face pe toata perioada de derulare a campaniei. Printre companiile care au spus deja DA campaniei, se numara: Provident Financial Romania, Amway Romania, Ensight Management Consulting, Libra Bank, magazinele de biciclete Mos Ion Roata, La Vita e Velo precum si alti parteneri: FreeRider.ro, BikeTime, Asociatia Shareyes, Asociatia de Ecoturism din Romania, Dordeduca.ro, Asociatia Geocaching Romania. Pentru cei care isi doresc sa-si atraga compania in acest program, pe website-ul campaniei exista formularul de inregistrare prin care isi pot manifesta interesul. Daca vrei sa cresti sansele ca angajatorul tau sa spuna da, incurajeaza-ti si colegii sa completeze acest formular, iar organizatorii vor contacta compania pentru atragerea ei in program.

follow_stiriong-2484602