Campania Consumix merge la Festivalul de Film Victoria

0

Festivalul de Film Victoria crede in spiritul liber si este gata sa primeasca pe cei care aleg un stil de viata alternativ. De aceea Agentia Creionetica isi impacheteaza campania, isi ia clipurile Consumix in spate si pleaca din aglomeratia marelor orase. Pentru trei zile, se inscrie la un maraton de scurt-metraje, documentare, filme premiate, concerte si distractie cat cuprinde.

Consumix a inceput la finalul lunii noiembrie 2013 din initiativa echipei Creionetica si problematizeaza un fenomen cat se poate de actual: societatea de consum in care traim. Printr-o serie de clipuri, afise si povestiri, Consumix starneste interesul publicului pentru o viata traita sanatos si cu respect pentru natura.

Campania a abordat pana acum cinci subiecte: sucurile, bumbacul, cosmeticele, masinile si telefoanele mobile. Clipurile Consumix vor rula in cadrul Festivalului de Film Victoria, un eveniment cultural destinat consumatorilor urbani de filme si muzica buna.

A doua editie a Festivalului de Film Victoria se va deschide pe 26 iuniecu filmul ”Closer to the Moon”, in regia lui Nae Caranfil, la Casa de Cultura si va continua in aer liber cu un film delicat si plin de subtilitate, care vorbeste despre reconcilierea familiala, intitulat „Cainele Japonez”.

Vineri seara, 27 iunie, veti urmari o comedie dramatica, a carei actiune are loc intr-o tabara menita sa “repare” relatii de cuplu ajunse intr-un moment critic: ”Love Building”, filmul Iuliei Rugina (cu Alexandru Papadopol, Dragos Bucur si Dorian Boguta).

Cea de-a treia seara de Festival va invita la vizionarea dramei ”Carmen”, in regia lui Doru Nitescu. Pe 28 iunie fiti gata de un val de emotii! In rolurile principale: Rodica Lazar, Adrian Titieni, Doru Ana, Iulia Lupascu, Mimi Branescu.

Duminica, 29 iunie, proiectiile de lung-metraj se muta in locul unde a inceput totul, la Casa de Cultura. Ce este in program?

”Portretul luptatorului la tinerete” (2010) – regia: Constantin Popescu Jr.

”Autobiografia lui Nicolae Ceausescu” (2010) – regia: Andrei Ujica

”Veronica” (1972) si ”Veronica se intoarce” (1973) – regia: Elisabeta Bostan*

Consumatorii urbani de muzica buna sunt invitati sa-si treaca in agenda concertele de anul acesta:

• Vineri, 27 iunie: Temple Invisible & R.O.A.

• Sambata, 28 iunie: Moebius & Nightlosers

Tot la Casa de Cultura vor rula pe durata Festivalului filmele de scurt-metraj si documentarele intrate in Competitia de anul acesta. Lista completa a acestora  si componenta oficiala a juriului vor fi anuntate curand.