Campania Contra Cancer continua

0

Campania Contra Cancer initiata de Asociatia Little People Romania cu scopul de a strange fonduri pentru copiii si adolescentii bolnavi de cancer, beneficiarii programelor zilnice de asistenta psiho-sociala continua. Primul eveniment al campaniei, Cursa Contra Cancer, a fost defasurata pe parcursul a 7 zile, de Iulian Novac si Marian Sorohan, care au parcurs cumulat 700 kilometri.

Organizatorii doresc sa aduca in atentia publicului larg si reprezentantilor media ca evenimentele care promoveaza Campania Contra Cancer sunt in plina desfasurare.

Alergatorul Iulian Novac reintors la Cluj-Napoca, aleragtorul Marian Sorohan reintors la Iasi, membri Clubului Temerarii din intreaga tara, managementul Asociatiei Little People sunt dispusi sa ofere interviuri despre Campania Contra Cancer si despre programul de activitati zilnice desfasurate in Cluj, Bucuresti, Timisoara si Iasi pentru copiii bolnavi de cancer.

Asociatia Little People a dezvoltat programul „Nu Mi-e Frica!” bazat pe tehnici ale terapiei prin joc cu tematica medicala, creat la nivel national ca o platforma standardizata de suport a pacientilor, care ofera posibilitatea copiilor sa se joace cu materiale sanitare, sa invete intr-un mod neintruziv despre procedurile medicale, sa ii familiarizeze cu spitalizarea, personalul medical si alte aspecte legate de boala.

Jocurile cu tematica medicala din programul „Nu Mi-e Frica!” ii ajuta pe copii sa-si exprime temerile si sa verbalizeze toate intrebarile care apar firesc in urma unui astfel de diagnostic. Asociatia Little People Romania desfasoara zilnic activitatile din programul de interventie „Nu Mi-e Frica!” in sectiile de onco-pediatrie din Cluj, Bucuresti, Timisoara si Iasi. Pe parcursul Cursei Contra Cancer pacientii internati pe sectiile de onco-pediatrie au urmarit zilnic evolutia cursei si au transmis mesaje de incurajare alergatorilor.

Campania Contra Cancer promoveaza numarul de SMS 858 prin care cetatenii din fiecare colt al Romaniei pot dona 2 euro pentru a sprijini cauza copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer. Personalitati ca Excelenta Sa Ambasadorul Marii Britanii, Loredana Groza au sustinut Campania Contra Cancer si numarul de SMS 858.

Numarul de SMS 858 este valabil pana pe data de 3 noiembrie 2011.