Campania regionala de sustinere a copiilor cu dizabilitati “Daruieste pentru a schimba un Destin!”

0

Fundatia Star of Hope Romania, in  parteneriat cu Primaria Iasi si Asociatiile de parinti ai copiilor cu dizabilitati au dat startul in data de 15 noiembrie 2012,  celei de-a doua editii a Campaniei regionale de sustinere a copiilor cu dizabilitati “Daruieste pentru a schimba un Destin!”. La conferinta de presa, prilejuita de lansarea campaniei, au participat 50 de persoane dintre care: reprezentanti ai municipalitatii iesene,  mass media, cadre didactice, parinti si copii, reprezentanti ai ONG-urilor si institutiilor de stat.

 Doamna Cristina Nichita, ambasadorul acestei campanii a declarat: „Am bucuria sa fiu Ambasadorul acestei campanii si sa militez pentru sustinerea copiilor cu dizabilitati si anul acesta. In incercarile mele de a gasi solutii pentru acesti copii, am batut la usi care uneori s-au deschis, alteori au ramas inchise. Chiar daca traim in vremuri tulburi, nu trebuie sa ne lase indiferenti situatia in care se afla copiii cu dizabilitati”.

Principalul obiectiv al campaniei este constientizarea comunitatii si autoritatilor locale privind  drepturile copiilor cu dizabilitati. Multi copii cu dizabilitati se confrunta in continuare cu discriminarea si izolarea. Ne propunem sa  influentam autoritatile locale si centrale sa preia bunele modele aduse in Romania din tarile europene si totodata sa-si asume responsabilitatea sustinerii  a cat mai multe servicii specializate adresate copiilor cu dizabilitati. Vrem sa sprijinim un numar de 45 de copii cu dizabilitati (sindrom down, autism, paralizie cerebrala) din judetul Iasi pentru a beneficia de terapie recuperatorie in cadrul Centrului Regional de Reabilitare Steaua Sperantei Iasi.

„ In calitate de parinte al unui copil cu dizabilitati, am trecut prin multe incercari. Cu toate acestea, nu am renuntat la speranta ca baiatul meu va fi acceptat in societate, ca poate la un moment dat va putea sa spuna cateva cuvinte cu care sa-si exprime nevoile. As vrea sa vad din partea autoritatilor o deschidere mai mare fata de noi, parintii copiilor cu dizabilitati.”, a declarat mama unui copil cu autism.

Mihaela Girlea, prof. Universitar in cadrul Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi a declarat: „Va voi sprijini in mobilizarea mediului academic pentru ca dezvoltarea corecta a personalitatii acestor copii este foarte importanta in integrarea lor in comunitate.”

Evenimentele care urmeaza sa se desfasoare in cadrul campaniei sunt:

  • Conferinta parintilor – Seara Multumirii in data de 21 noiembrie, orele 17.00 la Centrul Regional de Reabilitare „Steaua Sperantei” Iasi;
  • Marsul Solidaritatii va avea loc in data de 3 decembrie in 5 judete din regiunea Moldovei, respectiv: Dorohoi, Iasi, Vaslui, Neamt si Bacau. In Iasi, marsul va incepe la orele 12.00 pe traseul: Piata Unirii – bdul. Stefan cel Mare – Palas Mall.
  • Stand in Palas Mall cu  produse confectionate de mamele copiilor cu dizabilitati din cadrul CentruluI Regional de Reabilitare „Steaua Sperantei” Iasi.
  • Gala Recunostintei – 4 decembrie, orele 17.00 la Palas Mall – eveniment caritabil dedicat strangerii de fonduri pentru a ajuta copiii cu dizabilitati din mediul rural din judetul Iasi.