Campania ROMANIA de IMPACT a ajuns la final

0

Campania nationala „ROMANIA de IMPACT”, organizata de Fundatia Noi Orizonturi, a  aratat o alta fata a Romaniei: implicata, activa, de succes. Desfasurata in perioada 29 noiembrie 2011 – 1 februarie 2012, campania a promovat cea mai mare miscare de tineret din tara – Cluburile de Initiativa Comunitara pentru Tineri IMPACT, deschise in peste 150 de scoli.

„ROMANIA de IMPACT” a adus in atentia publicului implicarea tinerilor in comunitate ca solutie de combatere a apatiei civice si dezvoltare durabila a societatii. Cluburile IMPACT au devenit cea mai mare miscare nationala de tineret, un program educational in care anual peste 3.000 de tineri (12-18 ani) si peste 400 de voluntari se implica pentru binele comun invatand, distrandu-se si realizand proiecte in folosul comunitatii. Tinerii si voluntarii din Programul IMPACT sunt adevarate povesti de succes si modele demne de urmat.

In cadrul campaniei, tinerii din Cluburile IMPACT au propus peste 30 de proiecte de serviciu in folosul comunitatii. Prin aceste proiecte, tinerii IMPACT isi propun ca si in 2012 sa continue sa puna Romania pe roti prin propriile forte. Descrierea proiectelor este disponibila pe pagina de Facebook a Fundatiei Noi Orizonturi.

Cluburile IMPACT sunt un instrument puternic de schimbare sociala unde tinerii invata sa identifice probleme din comunitate, sa gandeasca si sa lucreze impreuna, sa scrie si sa implementeze proiecte in folosul comunitatii. Realizand astfel de proiecte si participand la activitatile Cluburilor IMPACT, tinerii au posibilitatea sa se dezvolte in patru domenii cheie: cetațenie activa, angajabilitate, antreprenoriat social si leadership. Anual, Cluburile de Initiativa Comunitara pentru Tineri IMPACT realizeaza peste 380 de proiecte de serviciu in folosul comunitatii.

Programul IMPACT (acronim de la Implicare, Motivare, Participare, Actiune, Comunitate, Tineri) este un program educational extracurricular derulat de Fundatia Noi Orizonturi in peste 150 de scoli. Cluburile IMPACT combina invatarea, distractia si serviciul in folosul comunitatii pentru a ajuta tinerii sa-si dezvolte abilitati de viata si angajabilitate. Implicandu-se saptamanal in activitatile Cluburilor IMPACT, tinerii au posibilitatea sa se dezvolte in patru domenii cheie: cetațenie activa, angajabilitate, antreprenoriat social si leadership. IMPACT ii ajuta pe tineri sa devina agenti ai schimbarii, capabili sa-si transforme propria viata si comunitatea in care traiesc in mod pozitiv. Avand la baza o strategie de invațare prin experienta, IMPACT foloseste pedagogia serviciului in folosul comunitatii pentru a combate apatia civica si a incuraja tinerii sa devina cetateni activi si implicati pentru binele comun. Programul IMPACT este recunoscut ca model de buna practica de experti internationali in domeniul dezvoltarii tinerilor si a fost replicat la nivel international, 12 cluburi IMPACT fiind deschise in Honduras, 4 in SUA, si 4 in Republica Moldova.