Campanie: „Fii eroul nostru! Recicleaza! Ecotic si Recolamp te premiaza!”

0

In perioada 02–15 aprilie 2014, ECOTIC si Recolamp organizeaza, alaturi de METRO Cash & Carry Romania, campania „Fii eroul nostru! Recicleaza! Ecotic si Recolamp te premiaza!”,  un proiect dedicat colectarii selective a deseurilor electrice si electronice, bateriilor si acumulatorilor portabili uzati, precum si a becurilor si neoanelor arse.  Concursul se desfasoara in magazinul METRO Baneasa, situat in Sos. Bucuresti – Ploiesti, sector 1, Bucuresti, iar premiile proiectului sunt 3 televizoare LED Samsung si 6 tablete electronice Acer Iconia.

Campania se adreseaza clientilor METRO Baneasa, organizatorii oferind astfel posibilitatea publicului sa se debaraseze, corect si intr-un mod prietenos cu mediul, de deseurile de echipamente electrice si electronice – DEEE, de deseurile de echipamente de iluminat (exceptie facand becurile cu incandescenta), precum si de deseurile de baterii si acumulatori portabili.

Prin campania denumita „Fii eroul nostru! Recicleaza! Ecotic si Recolamp te premiaza!”, organizatorii doresc sa reaminteasca populatiei ca gestul colectarii selective trebuie sa devina o obisnuinta pentru fiecare dintre noi, deseurile depozitate la intamplare sau necorespunzator, reprezinta un adevarat pericol pentru sanatatea umana, precum si pentru mediul inconjurator. Conform legislatiei in vigoare, colectarea separata si predarea responsabila a deseurilor reprezinta actiuni pe care inclusiv populatia trebuie sa le respecte.

Persoanele interesate pot aduce tipurile de deseuri cuprinse in proiect doar la standul proiectului „Fii eroul nostru! Recicleaza! Ecotic si Recolamp te premiaza!”, disponibil in incinta magazinului METRO Baneasa.  In schimbul deseurilor predate, participantii vor primi taloane pentru tombola care va avea loc in data de 17 aprilie, la orele 12.00, in cadrul aceluiasi magazin.

Prin tragerea la sorti organizata in cadrul tombolei vor fi desemnati cate trei castigatori ai premiilor puse in joc pentru fiecare tip de deseu predat in campanie. Astfel, vor fi trei castigatori desemnati prin tragere la sorti, dintre persoanele care au predat deseuri de echipamente electrice si electronice, trei castigatori pentru baterii si acumulatori uzati si trei castigatori pentru becuri si neoane arse.

Premiile pentru predarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) constau in trei televizoare LED Samsung, iar pentru deseurile de baterii si acumulatori (DBA), cat si pentru deseurile de becuri si neoane, sunt puse in joc cate  trei tablete Acer Iconia 7″.

Taloanele de tombola vor fi acordate dupa cum urmeaza:

·         Pentru 1 DEEE predat la standul proiectului in perioada 02 – 15 aprilie 2014, se va acorda 1 talon de participare la tombola pentru DEEE;

·         Pentru 5 baterii si acumulatori portabili uzati, se va acorda 1 talon de participare la tombola pentru DBA;

·         Pentru 5 echipamente de iluminat arse (becuri, neoane, lampi, etc), cu exceptia becurilor cu incandescenta, se va acorda 1 talon de participare la tombola aferenta.

Sansele de castig ale participantilor la campanie sunt date de numarul de deseuri predate.

·         1 x DEEE = un bilet pentru tombola DEEE – o sansa

·         2 x DEEE = doua bilete pentru tombola DEEE – doua sanse

·         5 baterii portabile = un bilet pentru tombola DBA – o sansa

·         10 de baterii portabile = doua bilete pentru tombola DBA – doua sanse

·         5 echipamente de iluminat arse, cu exceptia becurilor cu incandescenta = un bilet pentru tombola Surse de iluminat – o sansa

·         10 echipamente de iluminat arse, cu exceptia becurilor cu incandescenta = doua bilete pentru tombola Surse de iluminat – doua sanse, etc.

·         5 echipamente de iluminat arse, cu exceptia becurilor cu incandescenta, 5 baterii portabile, 1 DEEE – un bilet pentru tombola Surse de iluminat, un bilet pentru tombola DBA, un bilet pentru tombola DEEE

·         intre 1-4 becuri/ intre 1-4 baterii = 0 (zero) bilete pentru tombolele aferente

Cu cat mai multe deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), baterii si acumulatori portabili uzati (DBA) si echipamente de iluminat arse, cu exceptia becurilor cu incandescenta, aduse la standul dedicat concursului, din magazinul METRO Baneasa, cu atat mai multe sanse de castig!