Campanie de strangere de fonduri in beneficiul bolnavilor de distrofie musculara

0

ASCID – Centrul de Informare si Imbunatatire a Calitatii Vietii pentru Bolnavii de Distrofie Musculara (ASCID) deruleaza, pana la sfarsitul anului, o campanie de strangere de fonduri in beneficiul bolnavilor de distrofie musculara.

Campania de strangere de fonduri se deruleaza pe site-urile www.distrofiemusculara.ro si www.agerpres.ro partenerul media in aceasta campanie.

Fondurile obtinute in urma campaniei sunt destinate sustinerii bolnavilor si familiilor lor prin consiliere si suport psihologic. Distrofia musculara este o boala terminala, impactul acesteia in familiile cu un membru bolnav este major si impune un asemenea suport. Totodata, banii stransi vor fi cheltuiti pe echipamente si consumabile medicale necesare bolnavilor de distrofie musculara. Nu in ultimul rand, banii vor fi utilizati pentru kinetoterapie, esentiala in managementul distrofiei musculare, care se caracterizeaza prin slabiciune musculara progresiva. Exercitiile de kinetoterapie intarzie atrofiile musculare si ajuta la mentinerea mobilitatii pentru cat mai multa vreme, imbunatatind calitatea vietii.