Concurs de povești despre joburi, muncă și viața la birou

0

Serviciul de scrieri e un concurs de scrieri pe tema muncii în care premiile se muncesc pe tastatură și teren iar satisfacția lucrului bine făcut se recompensează cu bani și glorie! 

Intră în competitive până pe 1 iunie, vorbește-ne despre muncă și ajută-ne să schimbăm lumea!

Există o legătură între cei care se trezesc la ora cinci dimineața să facă naveta spre singura întreprindere din regiune și cei care lucrează în birouri luminoase cu pereți de sticlă. Legătura este vulnerabilitatea la capriciile pieței și ale superiorilor. Nimeni nu trebuie să accepte salarii jenabile, ore suplimentare neplătite, sarcini care nu-s în fișa postului, clauze abuzive și tot așa.

„Serviciul de scrieri” se adresează celor care scriu cu plăcere, fie că urmăresc sau nu o carieră în jurnalism. Credem că niște texte bine documentate pe tema muncii (eseuri, portrete, interviuri, editoriale, reportaje, investigații) ar putea fi un bun început pentru ca fiecare dintre noi, indiferent de ce muncește, să ajungă să fie apreciat și respectat cum se cuvine.

Descriere job:

Scrie un articol despre problemele angajaților din România și poți câstiga unul dintre premiile Servici’ ușor:

Premiul 1 – 500 euro (minus taxe)Premiul 2 – 300 euro  (minus taxe)

Mențiuni a câte 100 euro (minus taxe)

Criterii de selecție:

Articolul trebuie să se încadreze în 30.000 de caractere (cu tot cu spații), trebuie să fie pe tema problemelor pe care angajații din România (orice domeniu) le întâmpină la locul de muncă și trebuie trimis pe adresa [email protected] până la data de 15 mai 2017, cu mențiunea „SERVICIUL DE SCRIERI”.

Nu se acceptăm articole tip interviu, ci doar interviuri integrate în conținutul unor texte mai ample de investigare, cu eventuale citate sau parafrazări, după modelul: https://goo.gl/aeoMw5. 

Ca punct de pornire în investigarea anumitor probleme ale angajaților din România, îți punem la dispoziție site-ul www.relatii-industriale.ro.

Înainte de a te angaja în concurs, citește regulamentul pe www.serviciusor.ro.

Candidatul ideal*:

  • Student la jurnalism / sociologie
  • Jurnalist / blogger / scriitor la început de drum
  • Spirit de investigatie
  • Skill-uri excelente de comunicare
  • Atitudine pozitivă

*Niciuna dintre caracteristicile menționate nu sunt neapărat necesare, atât timp cât candidatului îi place să scrie și îi pasă un pic de subiect.

Juriul concursului este format din cinci profesioniști în aria jurnalismului angajat în subiecte pe tema problemelor sociale (Luiza Vasiliu, Sidonia Bogdan, Florin Poenaru, Costi Rogozanu, Mihai Radu, Tudor Mușat) și un membru din partea organizatorilor – Rodica Novac (Asociația CONECT).

Calendarul concursului “Serviciul de scrieri”

  • Până pe 15 mai 2017, ora 24.00, se depun aplicațiile.
  • 15 mai – 29 mai 2017 – jurizare
  • 30 mai 2017 – anunțarea nominalizărilor concursului pe website-ul Servici’ Ușor
  • 9-10 iunie 2017 – Gala de premiere a câștigătorilor

Despre noi:

Acest concurs face parte din campania Servici’ ușor, o campanie de încurajare la sindicalizare și de reglementare a anumitor probleme complexe din domeniul muncii.

Campania este realizată de Asociația Conect, în cadrul proiectului „Abordarea provocărilor generate de noua legislaţie a muncii şi a dialogului social în România”, prin intermediul Programului de Cooperare Elvețiano-Român.