Concurs pentru bloggeri “Tu ce vrei sa faci?”

0

Pe 10-11 mai se face apel la (r)evolutie. (R)evolutia catre mai bine in orice domeniu. Catre respectarea drepturilor omului, celebrarea diversitatii, sanse egale pentru fiecare, protejarea mediului si a patrimoniului, implicare si participare in decizii ce ne privesc, pe fiecare dintre noi.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Blogalinitiative.ro si Kooperativa 2.0 lanseaza concursul pentru bloggeri “Tu ce vrei sa faci?”.

Pasionatii de scris ce au blog sunt invitati sa aleaga o situatie sau un domeniu in care isi doresc o schimbare sau (r)evolutie. Provocarea este sa gaseasca o organizatie neguvernamentala ce participa la ONGFest, editia 2014, care poate aduce aceasta schimbare alaturi de ei si sa scrie despre ce ar putea face impreuna. Poate fi voluntariat sau implicarea in activitatile pe care organizatia respectiva le deruleaza deja sau noi initiative.

Concursul se desfasoara in perioada 5 – 11 mai iar premiul consta intr-o bicileta Pegas Strada. Doritorii gasesc mai multe detalii pe blogalinitiative.ro .

ONGFest 2014 este festivalul national al organizatiilor neguvernamentale. Are loc in fiecare an isi propune sa creasca nivelul de implicare al oamenilor in proiectele ONGurilor. Anul acesta evenimentul se desfasoara pe 10 si 11 mai Parcul Herastrau, la intrarea dinspre piata Charles de Gaulle. Peste 130 de organizatii din toate tara vor fi prezente in parc si isi vor intampina vizitatorii in standuri special amenajate. Timp de doua zile vor avea loc in parc o multime de evenimente nonformale, dezbateri, jocuri si momente artistice pentru tineri, copii si nu numai. Sambata seara, incepand cu ora 18.30 trupa de improvizatie FREEZE sustine reprezentatie pe scena festivalului. Incepand cu ora 20.00 canta trupele Les Elephants Bizzares si Bere Gratis. Mai multe detalii despre organizatii si program se gasesc pe www.ongfest.ro .

Vedem copaci taiati, legi si drepturi incalcate, educatie limitata, diferente neacceptate, idei si voci ignorate. Sunt oameni care vor sa schimbe toate astea. Oameni ca tine. Care vor evolutie si fac lucrurile sa se intample. Tu ce vrei sa faci?

Evenimentul este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, programul Fondul ONG in Romania.