,,Eu stiu cine sunt. Cancerul nu ma defineste!” Povestile de succes prind viata in perioada 4-15 februarie

0

La nivel global, data de 4 februarie este cunoscuta ca fiind Ziua Mondiala a Cancerului, iar pe 15 februarie este celebrata Ziua Internationala de lupta impotriva cancerului la copil.

In aceasta perioada, in Parlamentul European, imagini si mesaje ale unor adolescenti romani care au invins cancerul (Temerarii) vor fi prezentate cu scopul de a reaminti membrilor Parlamentului din Bruxelles importanta celebrarii supravietuirii. ,,Sunt sincer impresionat de forta acestor tineri care au invins concerul si de mesajul puternic transmis de campania “Poti Si Tu”! Este extraordinar ca posterele acestei campanii romanesti au fost selectate de catre Coalitia Europeana a Pacientilor cu Cancer ca imagine emblematica a victoriei asupra  acestei boli necrutatoare!” a declarat Petru Luhan, deputat in Parlamentul European.

Asociatia Little People isi manifesta angajamentul de a aduce in aceasta perioada si in atentia publicului din Romania o serie de actiuni care promoveaza supravietuirea si sustin lupta continua impotriva cancerului la copil, cat si cele mai de succes povesti, marturii si declaratii ale Temerarilor. Cei care doresc sa sprijine Campania pot achizitiona o bratara galbena cu inscriptia: ,,Temerarii stiu ca se poate –Poti Si Tu!” pentru o donatie simbolica de 5 lei.

Calendarul activitatilor:

•             4, 5 februarie: Iulius Mall Timisoara

•             10, 11, 12, februarie: Iulius Mall Cluj-Napoca

•             11, 12 februarie: Baneasa Shopping City, Bucuresti

•             14, 15 februarie: Iulius Mall Suceava

•             15 februarie: Hipermarchet Cora, Cluj-Napoca

Campanii viitoare vor fi organizate in luna martie in Iasi.

Totodata, Asociatia Little People este implicata activ in diverse aspecte din domeniul sanatatii. Printre ele mentionam organizarea unei intalniri Nationale a studentilor psihologi care activeaza in cele 6 centre de oncopediatrie in domeniu psiho-oncologic, care va avea loc in Sovata intre 23 si 27 februarie. Intre 10 –13 mai, Asociatia Little People Romania gazduieste o conferinta internationala la Bucuresti, cu invitati speciali din Europa de Vest pentru a initia un dialog intre specialisti din Romania si strainitate despre o tema mai putin discutata: efectele pe termen lung ale chimioterpiei si a altor interventii oncologice. Ca parte a unui proiect de sute de mii de euro, incepand cu luna noiembrie 2011, Asociatia Little People Romania a realizat o serie de donatii de aparatura de ultima generatie si mobilier catre Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii din Cluj-Napoca. Programul de suport pentru pacienti a devenit un serviciu permanent.

Asociatia Little People este prezenta in fiecare zi in 6 centre de tratament oncopediatric din 4 orase: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, desfasurand zilnic activitati pentru peste 80% dintre copiii si adolescentii bolnavi de cancer din Romania. In cursul anului 2006, Asociatia Little People a infiintat Clubul TEMERARII pentru adolescentii si tinerii adulti din Romania care au invins in lupta cu cancerul. Pentru detalii privind activitatea asociatiei noastre puteti consulta pagina web www.thelittlepeople.ro sau pagina de Facebook a asociatiei. http://www.facebook.com/pages/Asociatia-Little-People-Romania/135087612034.