Federatia Sanitas din Romania lansat campania de informare si constientizare in vederea schimbarii atitudinii sociale si stereotipurilor fata de grupurile vulnerabile

0

Federatia Sanitas din Romania, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii si Asociatia Centrul Roman de Intitiative, deruleaza, in cadrul proiectului “Imbunatatirea adaptabilitatii, flexibilitatii si competitivitatii personalului din sectorul sanatatii”: Campania de informare si constientizare in vederea schimbarii atitudinii sociale si stereotipurilor fata de grupurile vulnerabile .

Obiectivul campaniei este de informare si constientizare vizeaza eliminarea stereotipurilor fata de grupurile vulnerabile si combaterea discriminarii atat la locul de munca, intre angajatii din sectorul sanitar, cat si fata de beneficiarii serviciilor furnizate prin sistemul de sanatate.

In cadrul campaniei vor fi organizate 8 conferinte de presa la nivel regional in urmatoarele orase: Alba Iulia, Arad, Bucuresti, Cluj, Focsani, Tirgu Jiu, Ploiesti si Suceava.

Vor fi organizate si 4 sesiuni de lucru la nivel multiregional, sesiuni ce se vor desfasura in urmatoarele localitati: Bucuresti, Cluj, Focsani si Ploiesti, unde vor participa angajati din domeniul sanitar de la toate nivelurile. Sesiunile vor avea ca finalitate elaborarea unui manual de bune practici pentru combaterea discriminarii in sectorul sanitar, care va fi distribuit gratuit catre 5000 de angajati din domeniul sanitar.