Fundatia Estuar sustine Saptamana de Constientizare a Creierului

0

Fundatia Estuar sustine in perioada 12 – 18 martie Saptamana de Constientizare a Creierului, Brain Awareness Week (BAW). Pe durata evenimentului vor avea loc numeroase activitati de informare si promovare in centrele sociale ale Fundatiei Estuar din Bucuresti, Ploiesti, Giurgiu si Cluj, precum si in cadrul Filialei Botosani.

Brain Awareness Week (BAW) este o campanie globala pentru a creste gradul de constientizare publica despre progresul si beneficiile privind cercetarea creierului.

In fiecare martie, BAW uneste eforturile depuse de organizatiile partenere din intreaga lume intr-o celebrare a creierului pentru oameni de toate varstele. Anul acesta evenimentul are loc intre 12 si 18 martie.

In Romania, BAW este promovata de catre Fundatia Estuar, prin cele 5 centre ale sale din Bucuresti, Ploiesti, Giurgiu si Cluj si in Filiala Botosani.

Timp de o saptamana, in cele cinci orase in care este prezenta Fundatia Estuar, vor avea loc campanii stradale de informare asupra problemelor de sanatate mintala, workshopuri despre activitatea creierului si emotiile, bolile psihice si disfunctionalitati ale creierului, zilele portilor deschise in centrele sociale, antrenamente cognitive si exercitii pentru creier, ateliere recreative si proiectii de filme documentar. Pentru mai multe detalii despre evenimente, va rugam sa accesati agenda Brain Awareness Week (BAW).

Evenimentele din cadrul Brain Awareness Week (BAW) sunt organizate in cadrul proiectului “Care este contributia ta la sanatatea mintala a semenului tau”, derulat de Fundatia Estuar si sustinut de Raiffeisen Bank si The Dana Foundation.

Sanatatea mintala este acel echilibru emotional, care te ajuta sa treci peste problemele care pot aparea in viata ta, este capacitatea de a construi relatii de afectiune cu ceilalti si puterea de a cere ajutorul atunci cand ai nevoie.

Datele oficiale arata ca unul din trei oameni pot trai tulburari mintale pe parcursul vietii. Boala psihica se situeaza la nivelul bolilor cardiovasculare si are o incidenta de trei ori mai mare decat cancerul. Multi dintre cei ale caror probleme sunt identificate primesc tratament de la medicul generalist; doar patru din zece persoane diagnosticate primesc tratament psihiatric.

Dintre cei diagnosticati cu probleme de sanatate mintala, 99 % continua sa traiasca in comunitate, restul necesitand internarea intr-un spital. Cele mai frecvente probleme de sanatate mintala sunt depresia si anxietatea.

Agenda evenimentului