Mars de solidaritate si concert caritabil la Slobozia cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului

0

Pentru al doilea an consecutiv, Asociatia “Ajutati-ne sa intelegem lumea” a organizat pentru copiii cu autism din centrul Piccolini din Slobozia, marti, 2 aprilie 2013, un mars de solidaritate cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului.

Evenimentul a dorit sa atraga atentia populatiei asupra problemelor cu care se confrunta o persoana care sufera de autism. Marsul s-a desfasurat la Slobozia pe traseul: Bd-ul Matei Basarab (parcare Supermarket Ialomita) – Bd-ul Unirii (Casa de Cultura Municipala, fostul cinema Galax). Cei care au venit in sprijinul acestei manifestatii au fost atat elevi, voluntari, profesori, parinti si copii care sufera de autism, cat si reprezentanti mass media. Mesajul activitatii desfasurate a fost “Impreuna suntem mai puternici!”.

In parteneriat cu Colegiul National “Mihai Viteazul” Slobozia, Asociatia “Ajutati-ne sa intelegem lumea” a fost gazda concertului caritabil ce a avut loc in incheierea manifestatiei stradale, cu scopul de a strange fonduri pentru copiii care sufera de autism. Interpreti au fost elevi ai liceelor din Slobozia, voluntari la centrul de zi Piccolini. Numarul spectatorilor a fost unul record, 750 de persoane venind in sprijinul cauzei.

Cristina Avram, mama unei fetite cu autism din centrul Piccolini a declarat: “Acest spectacol caritabil este doar unul dintre lucrurile marete pe care echipa Asociatiei “Ajutati-ne sa intelegem lumea” le-a realizat. Pentru unii dintre noi, suportul oferit inseamna totul, inseamna viitorul copiilor nostri.”

Partenerii cu sprijinul carora acest eveniment caritabil a avut loc sunt: Seminarul Teologic Sfantul Ioan Gura de Aur, Liceul de Arta “Ionel Perlea”, Directia Municipala pentru Cultura, Invatamant, Sport si Tineret, Fundatia Floarea Ialomiteana, Observator24 si Tipografia D&P Advertising.

Evenimentul caritabil si marsul organizat pe strazile orasului Slobozia au avut drept scop constientizarea populatiei cu privire la numarul in crestere al cazurilor copiilor diagnosticati cu autism. Autismul este o tulburare complexa, neurobiologica, ce afecteaza comunicarea, relatiile sociale si comportamentul persoanei bolnave. Conform celor mai recente cercetari, autismul afecteaza 1 din 100 de copii. Autismul a devenit o criza globala in sanatatea publica, avand cel mai rapid ritm de crestere.

follow_stiriong-6360615