Pe 21 martie, de Ziua Mondiala a Sindromului Down, fii socksy pentru o zi

0

Pe 21 martie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Mondială a Sindromului Down. Pentru a marca această zi, Special Olympics România invită publicul larg să fie socksy pentru o zi. Cei dornici să sărbătorească abilitățile și potențialul persoanelor cu sindrom Down sunt invitați să poarte șosete desperecheate și cât mai colorate și să posteze pe conturile de Facebook o fotografie cu astfel de șosete însoțite de hashtag-urile

#suntsocksy

#sindromdown

#specialolympicsromania

Cele mai vesele și originale fotografii vor primi premii din partea partenerilor campaniei.

De ce șosete colorate?

La microscop, cromozomii arată ca niște șosete colorate! Iar unii dintre noi au o „șosetă” în plus, așa cum este cazul celor cu Sindrom Down. Astfel, simbolul internațional pentru Ziua Mondială a Sindromului Down este o pereche de șosete desperecheate și cât mai colorate.

De asemenea, 7card organizează o galerie socksy cu vânzare, în beneficiul Special Olympics România. În cadrul unui eveniment online, cei interesați să susțină cauza Special Olympics România pot cumpăra lucrări originale semnate Arina Gheorghiță, realizate special cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down. Detalii despre galeria online cu vânzare pot fi văzute aici.