Primul centru de minerit urban, share and care, pentru sustinerea educatiei si refolosirea resurselor

0

Centrul de minerit urban “Let’s Share & Care!” a debutat cu o inițiativă pilot în 2013, atunci când echipa Let`s Do It, Romania! a primit o donație de mobilier pentru sediu. Au urmat donații de mobilier din partea a 10 companii, peste 3800 de produse (scaune, mese, dulapuri, birouri, biblioteci, laptop-uri), care au fost colectate până în prezent. O parte dintre acestea au fost donate către ONG-uri, biblioteci, grădinițe, școli. În prezent, centrul dispune de o suprafață de 275 mp pentru colectarea, sortarea, repararea resurselor.

„Let’s Share & Care!”  își propune în 2017 să susțină copiii din comunități sărace, cu o rată mare a abandonului școlar, dar și combaterea risipei prin refolosirea resurselor. Prima etapă desfășurată în perioada 27 martie – 12 aprilie 2017 este de colectare a hainelor, încălțăminte, rechizite din mediul privat și public și de susținere a primelor comunități beneficiare.

Etapa de colectare a hainelor a început în decembrie 2016, prin inițiativa “Let`s Givemas!“, cu rezultate peste așteptări: 100 de saci cu haine, jucării și rechizite au fost colectate de la 9 companii și persoane individuale și donate către comunități sărace. Încă de la început, proiectul s-a bucurat de susținerea companiilor pentru transport, fabricare și depozitare. Astfel, organizatorii sunt optimiști că vor avea rezultate importante și în această primăvară.

„Prin “Let’s Share & Care!” dezvoltăm un mecanism sustenabil, în 2 pași simpli: identificăm familiile sărace care sunt preocupate de educație și le susținem cu resurse preluate din comunități dezvoltate, fie că va fi vorba de haine și încălțăminte pentru copii sau mobilier pentru școli. Astfel, împreună cu Teach for Romania, susținem educația de 2 ori: ajutăm copiii să-și continue studiile și promovăm un comportament responsabil față de resurse. Așadar, invităm companiile să ni se alăture. Let’s Share & Care! a declarat Andrei Coșuleanu, Project Manager “Let`s Do It, Romania!”. 

“Let’s Share & Care!” presupune colectarea hainelor, jucăriilor, rechizitelor, mobilierului și a altor obiecte ce pot fi refolosite, de la companii, angajați, instituții publice etc., prin acțiuni periodice, desfășurate pe tot parcursul anului. Echipa Let`s Do It, Romania! va plasa cutii pentru colectare în toate companiile care doresc să se alature inițiativei și se va ocupa de transportul și sortarea acestora. 

În anul 2017, “Let’s Share & Care!” își propune să sprijine cu haine, încălțăminte, rechizite, jucării ș.a. peste 2000 de beneficiari, iar, din luna aprilie, va fi lansat si un program dedicat ONG-urilor și grupurilor de inițiativă active din România. 

Sărăcia este una din cauzele principale care duce la abandon școlar. De multe ori, copiii renunță să meargă la școală pentru că nu au nici măcar cu ce să se încalțe iarna, sau nu pot învăța pentru că le este frig sau foame. În ultimii 3 ani am învățat că Teach poate aduce performanță în sistemul de educație prin profesori, învățători, dar și prin parteneriate sustenabile care să ne aducă mai aproape de împlinirea viziunii: Opțiuni de viață prin educație de calitate pentru fiecare copil din România”, a declarat Corina Puiu, CEO Teach for Romania.