World Vision Romania, KFC si Pizza Hut dau startul campaniei „Doneaza 1 leu, cladeste viitorul meu”

0

Pe parcursul lunii octombrie, World Vision Romania, alaturi de Pizza Hut si KFC, deruleaza campania ’’Doneaza 1 leu, cladeste viitorul meu’’. Campania, aflata la a patra editie, are ca principal obiectiv strangerea de fonduri pentru a asigura accesul la educatie pentru cat mai multi copii defavorizati din mediul rural. Pe tot parcursul lunii, cei care doresc sa contribuie la aceasta cauza, pot dona minim 1 leu in toate restaurantele KFC si Pizza Hut, fara ca donatia lor sa fie conditionata de achizitionarea unui produs.

In Romania, unul din doi copii din mediul rural nu isi poate continua studiile liceale, din cauza saraciei. Acest lucru le afecteaza dezvoltarea si sansele de realizare profesionala in viitor”, a declarat Adela Fundulea, Marketing Manager World Vision Romania. Datele statistice disponibile in 2008 indicau ca Romania se situa pe ultimul loc in Europa, in privinta participarii la o forma de educatie a tinerilor cu varste intre 15-24 de ani. Astfel, in 2007, numai 24,54% dintre elevii din mediul rural au urmat cursuri liceale, cea mai mare rata a abandonului scolar inregistrandu-se la nivelul claselor a IX-a si a X-a.

Printre principalele cauze ale abandonului scolar se numara: situatia financiara precara a familiei, lipsa de sustinere din partea acesteia, cat si dificultatile copiilor de a se adapta mediului liceal/urban. In 2009, aproape 25% dintre elevii din mediul rural nu au mers la gimnaziu, in timp ce doar  45,2% dintre elevii din mediul rural participau la invatamantul liceal, rata de participare fiind cu 32% mai mica decat a celor din mediul urban (Raportul asupra starii sistemului national de invatamant, 2009). Statisticile plaseaza Romania pe ultimele locuri in Europa, in privinta participarii la o forma de educatie a tinerilor cu varste intre 15-24 de ani.

Campania ’’Doneaza 1 leu, cladeste viitorul meu’’ este deja la a patra editie si pana acum a reusit sa ajute  450 de copii sa isi continue studiile liceale. In 2010, in urma programului, au fost stransi 54.762 euro, bani ce au ajutat 170 de copii.

’’Doneaza 1 leu, cladeste viitorul meu’’ face parte din programul mai amplu, “Vreau in clasa a 9 a”, initiat in 2008 de World Vision, cu scopul de a sustine copiii din mediul rural, fara posibilitati materiale sa-si continue studiile liceale. In cadrul proiectului, sunt selectati copii ce beneficiaza pe toata perioada liceului de consiliere si o bursa lunara care le acopera cheltuielile. Totodata, acestia sunt implicati intr-o serie de activitati extracuriculare, menite sa le permita o integrare cat mai buna la liceu si in mediul urban. Copiii sunt selectati in functie de situatia financiara a familiei, de rezultatele scolare si de dorinta lor de a-si continua studiile.

Speram ca si in acest an sa putem strange suficiente fonduri pentru a ajuta copiii sa-si continue educatia, cu atat mai mult cu cat, in acest an scolar, s-au alaturat proiectului alti 70 de „boboci’’ in clasa a noua”, a continuat Adela Fundulea.

Daca doriti sa va implicati in educatia copiilor din mediul rural, puteti accesa site-ul www.worldvision.ro/vreau-in-clasa-a-noua.php, pentru donatii sau multe informatii despre proiect.