10 femei de nota 10

0

Ieri, 24 martie 2015, 10 femei de succes din Bucuresti si-au impartasit experienta de viata in cadrul conferintei „10 femei de nota 10″, organizata de Asociatia Four Change in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6.

Evenimentul a fost structurat pe 3 teme, dupa cum urmeaza: Cariere de succes ale femeilor, Femei implicate in comunitate si Modele de antrepenoriat feminin.

Pe parcursul conferintei a fost conturata imaginea femeii anului 2015: independenta, puternica si capabila sa faca fata tuturor provocarilor. Cu toate acestea, doamnele care au luat, pe rand, cuvantul, au dat frau liber emotiilor si sinceritatii, povestind si greutatile pe care a trebuit sa le razbata de-a lungul copilariei, tineretii si vietii adulte pentru a ajunge unde sunt astazi, starnind ropote de aplauze din partea participantilor dupa fiecare discurs.

Oana Sandu (Editor asociat – Decat O Revista) a dezvaluit povestea vietii sale, mediul in care a trait si neajunsurile pe care a trebuit sa le depaseasca pentru a deveni femeia de astazi. „… atunci am invatat ce inseamna iertarea”.

Mariuca Ivan (Director General Crucea Alb Galbena Bucuresti) a prezentat, in paralel, aspectele personale si profesionale ale trecutului. „Ma bucur sa fiu unul dintre pionierii nursing-ului in Romania. Am ajuns aici cu pasiune, daruire, implicare. Nimic nu se face fara”.

Cristina Adam (Fotograf & Manager de proiect Centrul de Resurse Media) a destainuit pasiunile si sentimentele care au adus-o pana aici. „Sa vezi zambetul mamei in ochii copilului e un sentiment unic!”.

Alina Oancea (Trainer Impact Training & Consulting) a starnit admiratia in sala prin modul unic, demn de scena unui teatru, prin care si-a expus povestea. „Povestea mea a inceput in 2002, intr-o luna de 2, intr-o sala de curs pentru formatori. Eram studenta la facultate atunci. Bineinteles, in anul 2″.

Anca Stefan (Presedinte Asociatia React) a vorbit despre sistemul de sanatate din Romania si masurile de care acesta ar avea o nevoie disperata. „Regret ca nu am reusit, in acesti 9 ani, sa pun mai multe pietre la temelia sistemului de sanatate”.

Cristina Costea (Vicepresedinte Asociatia de Dezvoltare Comunitara Impreuna pentru Viitor) a sustinut un discurs emotional despre discriminare si implicarea sociala. „Inca din timpul scolii a trebuit sa ma lupt cu prejudecati, dar sunt recunoscatoare acum. Acestea m-au facut puternica”.

Adina Matei (Matei & Borbely Partners) a vorbit despre cariera si business in Romania. „Parteneriatul cu Statul e ca si atunci cand te marita parintii: un parteneriat fortat pe care suntem obligati sa-l gestionam”.

Alina Rachieru (Brand Owner Pineberry) a expus povestea de succes din spatele afacerii pe care a creat-o. „In antreprenoriat sunt si situatii grele, dar rezultatele te ung pe suflet”.

Eliza Lesanu (General Manager Madame Lucie) a dezvaluit detaliile vietii sale profesionale si a impartasit cu auditoriul cateva sfaturi despre antreprenoriat. „Cand nu e curaj in antreprenoriat, puteti face ‚miniprenoriat’, folosind timpul liber si retelele de socializare”.

Desi a fost prezentatorul evenimentului, pe Aurelia Pasare au cuprins-o emotiile atunci cand a prezentat menirea Asociatiei Four Change, unde ocupa functia de Presedinte. „Suntem abia la inceput, dar sperantele si implicarea au cote maxime”.

Incheierea evenimentului a gasit participantii si vorbitorii in lobby, la o sesiune de networking, socializare si schimb de impresii care s-a lasat cu zambete, glume si noi prietenii.

Conferinta “10 femei de nota 10 fost organizata in cadrul proiectului “EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii“, co-finantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, implementat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 in parteneriat cu Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, Fundatia Crucea Alb Galbena, SC Green Team Actual SRL.