14 sportivi cu dizabilitati intelectuale Special Olympics bat recordul la maraton

0

14 sportivi cu nevoi speciale vor lua startul la editia din 2016 a Maratonului Raiffeisen Bucuresti din 9 octombrie  – cel mai mare grup de sportivi cu dizabilitati intelectuale Special Olympics care a participat vreodata la o competitie sportiva de masa.

Din grupul de alergatori cu nevoi speciale, 11 vor alerga la Cursa Populara, iar 3 tineri sportivi cu varste intre 5 si 10 ani, vor alerga la Cursa Copiilor cu o zi inainte.

Alaturi de sportivi vor alerga voluntari-fundraiseri, alaturi de angajati ai Special Olympics, precum si de la Fundatia Motivation si Scoala Internationala Americana din Bucuresti (AISB), concurenti la toate cursele din cadrul competitiei sportive. Acestia strang fonduri pentru a oferi si altor copii si adulti cu dizabilitati sansa de a face sport, de a avea mai multi prieteni si mai multa incredere in fortele proprii.

Donatiile sunt deschise pana pe 11 octombrie, pe platforma online http://specialolympicsromania.galantom.ro/. 

Este a doua oara cand participam la Maratonul Raiffeisen Bucuresti, insa este pentru prima data cand avem la start un numar atat de mare de sportivi cu nevoi speciale”, declara Cristian Ispas, Director National al Special Olympics Romania. „Competitiile pe care le organizam la Special Olympics sunt pentru persoane cu dizabilitati intelectuale, insa la fel de importanta este participarea acestora la competitii sportive de masa. Dizabilitatea implica un alt fel de abilitate. Poate multi dintre ei nu vor alerga niciodata un maraton si cu siguranta nu vor obtine ceea ce se intelege, de obicei, prin performanta. Insa performanta in cazul sportivilor participanti la Maratonul Raiffeisen Bucuresti este faptul ca fac sport alaturi de alti pasionati de alergare. Echipamentul sportiv – ne veti recunoaste dupa tricourile rosii – este singurul element care ne va diferentia duminica”, adauga acesta.

Totodata, in semn de apreciere pentru efortul tuturor alergatorilor, voluntari, sportivi si colaboratori ai Special Olympics Romania vor asigura hidratarea alergatorilor la maraton la kilometrul 12 (Splaiul Independentei spre Mihail Kogalniceanu).

Participarea Special Olympics Romania la Maratonul Raiffeisen Bucuresti este sustinuta de Asociatia Bucharest Running Club, HD’86, Hervis Sports & Fashion si Clubul Sportiv Olimpic Triumf, cu sprijinul Adrenallina Media si Ruxandra Braica Photography.

Special Olympics Romania

Fundaţia Special Olympics din Romania a fost infiinţata in noiembrie 2003, ca parte integranta a mişcarii sportive internaţionale Special Olympics. FSOR contribuie la integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitaţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calitaţile sportive prin intermediul programelor de pregatire şi al evenimentelor competitionale, organizate pe tot parcursul anului. Astfel, sportivii au sansa de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunitaţii din care fac parte.

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.specialolympics.ro si www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania

Persoana de contact:

Alina Coman – Development Officer

Email: [email protected]