190 de evenimente la Ziua Educatiei Nonformale!

0

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Institutul pentru Stiintele Educatiei, organizeaza intre 28-29 septembrie 2012 Ziua Educatiei Nonformale in Romania – cea mai lunga si nonformala zi din an!

In cadrul acestei Zilei Educatiei Nonformale vor avea loc evenimente la nivel local in 39 de judete din Romania. Aceste evenimente vor implica folosirea activitatilor si metodelor de educatie nonformala in scoli, licee, gradinite, biblioteci, instutitii de cultura, organizatii neguvernamentale, companii si institutii publice.

Ziua Educatiei Nonformale 2012 inseamna peste 190 de activitati de educatie nonformala in toata tara, atat in mediul urban cat si rural, diverse si numeroase activitati si metode de educatie nonformala implementate la nivel local, peste 200 de organizatii si institutii care realizeaza activitati de educatie nonformala.

Aici gasiti si lista activitatilor din cadrul Zilei Educatiei Nonformale in Romania.

Pentru ca educatia nonformala este un domeniu accesibil oricui, oricand si oriunde, invitatia de a participa la evenimentele din cadrul Zilei Educatiei Nonformale este deschisa tuturor indiferent de zona in care activeaza si este gratuita.

Ziua Educatiei Nonformale este un eveniment national aflat la a doua editie si va fi organizat anual. Scopul evenimentului este sa promoveze invatarea pe tot parcursul vietii prin metode de educatie nonformala care pot fi aplicate indiferent de varsta, educatie, gen, pozitie sociala etc.

Despre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, in cadrul unei initiative a Comisiei Europene. FDSC este o “organizatie pentru organizatii”, care considera ca dezvoltarea sectorului neguvernamental reprezinta in sine un indicator pentru starea comunitatii in care cetatenii traiesc.

Ziua Educatiei Nonformale este un eveniment implementat in cadrul proiectului N.O.N.F.O.R.M.A.L. de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Institutul pentru Stiintele Educatiei, cofinantat prin Uniunea Europeana prin programul Invatare pe Toata Durata Vietii.