2 Aprilie – Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

0

Data de 2 Aprilie marcheaza Ziua Interntionala a Constientizarii Autismului, stabilita de Organizatia Natiunilor Unite, cu 9 ani in urma. La nivel global, in jurul acestei date, organizatiile care promoveaza si sustin cauza persoanelor care sufera de afectiuni din spectrul autist, organizeaza evenimente menite sa scoata in evidenta problematica autismului si sa creasca gradul de acceptare in cadrul societatii a celor care sufera de aceasta afectiune.

Si anul acesta, cu prilejul zilei de 2 Aprilie, Fundatia Romanian Angel Appeal si FEDRA – Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari din Spectrul autismului, vor atrage atentia autoritatilor, dar si publicului larg, asupra nevoilor comunitatii persoanelor cu autism din Romania. Ca in fiecare an, organizatiile din România se alatura campaniei internationale “Light It Up Blue“, prin iluminarea in albastru a unor cladiri institutionale importante si prin organizarea unor evenimente publice de sensibilizare.

In Bucuresti, cu sprijinul Fundatiei Romanian Angel Appeal si FEDRA vor fi iluminate in albastru in seara de 2 aprilie intre orele 21.00 – 00.00 Palatul Parlamentului, Palatul Victoria, Arcul de Triumf si Teatrul National Bucuresti.

Organizatiile membre FEDRA, parinti ai copiilor si tinerilor cu autism, simpatizanti FEDRA vor participa in data de 2 aprilie la un miting si un mars de solidaritate, conform urmatorului program:

–       orele 12:00 – adunarea in fata Parcului Unirii, vis-a-vis de magazinul Unirii

–       orele 12:30 – plecare  in mars catre Parcul Coltea din Piata Universitatii;

–       orele 13:00 – recompunerea pe paviment a fundei puzzle – simbol al luptei pentru cauza autismului;

–       orele 13:30 – lansare de baloane albastre

In cadrul acestui mars vor fi distribuite material informative, iar publicul larg va fi invitat sa afle mai multe despre persoanele cu autism.

In data de 3 aprilie, Fundatia Romanian Angel Appeal marcheaza Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, la evenimentul organizat de Asociatia Bucharest Running Club, in cadrul caruia vor participa voluntari alergatori. Astfel, fundatia noastra asteapta cu drag alergatori, care sa participe la acest eveniment, in care alergând, demonstreaza sustinerea cauzei autismului. Pentru inscriere si mai multe detalii, accesati urmatorul link:

http://www.raa.ro/sustine-cauza-autismului-pe-3-aprilie-la-10kfamily-run/

Evenimentele si manifestatiile de la Bucuresti se desfasoara in cadrul proiectului Impreuna suntem o voce implementat de Fundatia Romanian Angel Appeal si F.E.D.R.A., in perioada 1 august 2013 – 31 iulie 2016, si co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana Extinsa.