220 de organizatii s-au inscris pana acum la ONGFest – Targul Economiei Sociale

0

Cu o luna inainte de inceperea caravanei ONGFest, 220 de organizatii s-au inscris pentru a participa in cele 10 orase de pe traseu. Astfel, in perioada 9 septembrie – 16 octombrie, vor avea loc 10 evenimente, in 10 orase din tara. Economia sociala, voluntariatul si spiritul civic sunt principalele teme care vor fi abordate in cadrul festivalului.. Festivalul va avea loc in Bucuresti, Iasi, Bacau, Miercurea-Ciuc, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Timisoara, Craiova si Constanta.

Caravana ONGFest isi doreste sa devina o platforma unica de comunicare directa la nivel național pentru toate cele trei sectoare (public, de afaceri, nonprofit). In acest mod, este facilitata dezvoltarea parteneriatelor intre ONG-uri, instituții publice și companii. Peste 600 de organizatii neguvernamentale sunt asteptate sa isi expuna proiectele in fata publicului larg, potentiali voluntari si beneficiari. Conceptul mizeaza in egala masura pe componenta de spectacol stradal, dar si pe interesul si implicarea cetatenilor. Se doreste activarea spiritului civic si determinarea membrilor comunitatilor locale de a se implica in solutionarea problemelor de ordin social.

Calendarul evenimentului, la nivel national, este urmatorul:

  • Bucuresti – 9 – 11 septembrie
  • Iasi, Bacau – 17 – 18 septembrie
  • Miercurea – Ciuc, Sibiu, Craiova – 24 – 25 septembrie
  • Cluj – Napoca, Oradea – 1 – 2 octombrie
  • Timisoara – 8 – 9 octombrie
  • Constanta – 15 – 16 octombrie

ONGFest este cel mai mare eveniment al societatii civile romanesti, un promotor al comportamentului filantropic si voluntar si al participarii publice, dar si o oportunitate de a aduce ONG-urile in atentia cetatenilor si a publicului larg.

ONGFest este organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in cadrul proiectului PROMETEUS – Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene, cofinantat prin Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Investeste in oameni! cu sprijinul Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe.

Pentru mai multe detalii va rugam accesati site-ul www.ongfest.ro.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, la initiativa Comisiei Europene. FDSC este o “organizatie pentru organizații”, un sustinator al sectorului neguvernamental. FDSC considera ca nivelul de dezvoltare este un indicator pentru starea comunitații in care cetațenii traiesc.

Misiunea FDSC este ca prin informare, finanțare, instruire, cercetare și advocacy sa dezvolte capacitatea organizațiilor societatii civile și a comunitaților  pentru a imbunatati viata oamenilor. FDSC lucreaza cu ONGurile pentru ca, in final, schimbarea in bine sa se produca la nivelul fiecarei comunitați și a fiecarui individ.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa va adresati Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile, (www.fdsc.ro) la numarul de telefon 021-310-0177; e-mail: [email protected], persoana de contact: Aurelia Grigore, PR Manager.