40 de ONG-uri active din Brasov, si-au prezentat activitatea la Targul de ONG-uri intitulat: „Cetatean Activ in Comunitate”

0

In perioada 10-12 februarie cetatenii orasului Brasov au avut posibilitatea sa cunoasca 40 ONG-uri active din judet, la Targul de ONG-uri „Cetatean activ in comunitate” care s-a organizeazat la cel mai mare complex comercial din oras, Coresi Shopping Resort, aflat in cartierul Tractorul.

Organizatorul acestui eveniment a fost Asociatia Sprijin si Dezvoltare din Brasov care si-a dorit ca prin acest eveniment sa creasca vizibilitatea sectorului ONG si constientizarea la nivelul intregii comunitati Brasovene asupra rolului si a impactului organizatiilor neguvernamentale in comunitate.

La acest eveniment au participat un numar de 40 ONG-uri din Brasov, care si-au prezentat standurile conform unui program zilnic prestabilit. Vizitatorii au avut posibilitatea de a intalni in fiecare zi a evenimentului, organizatii noi si de a cunoaste noi situatii si cazuri din comunitatea brasoveana.

Cetatenii care au interactionat in mod direct cu reprezentantii ONG-urilor au constientizat importanta sustinerii si dezvoltarii organizatiilor neguvernamentale si totodata, au invatat despre termeni precum: implicare civica si drepturile omului, xenofobie, rasism, toleranta si intelegere multiculturala dar si despre efectele negative ale violentei impotriva femeilor, si altele.

Persoanele interesate de activitatea unei anumite organizatii prezentate la Targ, au avut sansa de a se inscrie in cadrul respectivei organizatii ca „voluntar pentru o zi”, in cadrul urmatoarei activitati ale aceluiasi proiect din care a facut parte si Targul de ONG-uri „Dezvoltarea capacitatii organizationale a ONG-urilor”.

In urma centralizarii informatiilor desprinse din activitatea celor 3 zile de desfasurare a Targului de ONG-uri la Coresi Shopping Resort, s-au apreciat atingerea urmatorilor indicatori:

– un numar total de 40 de ONG-uri si-au prezentat activitatea in cadrul targului;

– peste 300 de persoane au interactionat in mod direct cu reprezentantii ONG-urilor, solicitand informatii si implicandu-se in activitatile pregatite de acestia in timpul targului;

– peste 100 persoane inscrise la activitatea “Voluntar pentru o zi”, activitate ce presupune implicarea celor inscrisi ca voluntari pe durata unei zile de lucru in cadrul ONG-ului ales de ei;

– peste 1000 de persoane au interactionat vizual cu standurile Targului de ONG-uri.

Evenimentul realizat face parte din cadrul proiectului “Dezvoltarea capacitatii organizationale a ONG-urilor”, Proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania  – Componenta 5 Dezvoltarea Capacitatii ONG-urilor. Retele si Coalitii / Subcomponenta 5.2 Sprijin pentru initiative care contribuie la dezvoltarea unui cadru favorabil pentru ONG-uri in Romania si cresterea reprezentarii sectorului neguvernamental.

Proiectul „Dezvoltarea capacitatii organizationale a ONG-urilor, promotor Asociatia Sprijin si Dezvoltare din Brasov, isi propune sa raspunda la nevoia grupului tinta: necesitatea cresterii vizibilitatii activitatilor ONG si a dezvoltarii capacitatii de atragere de fonduri pentru tot sectorul neguvernamental. Scopul proiectului este dezvoltarea calitatii sistemelor de sustinere a activitatilor din cadrul ONG-urilor din judetul Brasov si dezvoltarea capacitatii organizationale a acestora.

Misiunea Asociatiei Sprijin si Dezvoltare din Brasov este de a contribui la dezvoltarea durabila  si imbunatatirea calitatii vietii in Romania, prin intermediul urmatoarele grupuri tinta: copii, tineri, adulti.

Pentru mai multe informatii cu privire la proiect accesati:

https://sprijinsidezvoltare.wordpress.com/category/proiect-dezvoltarea-capacitatii-organizationale-a-ong-urilor/ sau

https://www.facebook.com/SprijinSiDezvoltare

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org

Pentru informatii cu privire la Fondul ONG in Romania accesati www.fondong.fdsc.ro.