500 de lideri ai studentilor romani se vor intalni la Congresul Studentilor din Romania

0

Intre 16 si 17 Mai 2014 va avea loc Congresul Studentilor din Romania, organizat de catre USR – Uniunea Studentilor din Romania. Pentru al saptelea an consecutiv, peste 500 de lideri ai studentilor romani se vor intalni in cadrul Adunarii Plenare pentru a continua sa puna bazele unui nou model de societate pentru tineri, model avand ca punct central,calitatea si excelenta in educatie.

In cadrul celei de-a VII-a editii a Congresului Studentilor din Romania vor fi organizate 8 workshopuri diferite, in paralel, gazduite de Universitatea Romano-Americana. Workshopurile au locvineri, 16 Mai, incepand cu ora 10 iar inscrierea se face via site, completand formularul existent pentru fiecare workshop in parte.

Printre invitatii primei zile se afla speakeri si facilitatori de renume, precum Marian Stas (Prof. Univ. Harvard & Coordonator al Programului Liderii Milenului III, Prof. Roza Pati (St. Thomas Univ, Florida, USA), Cristian Sandulache (Director Executiv Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti) sau Ion Oncescu – campion mondial la skandenberg.

Adunarea Plenara a Congresului Studentilor din Romania va avea loc Sambata, 17 Mai, incepand cu ora 15.00, in Aula Magna a Academiei de Studii Economice.

In cadrul evenimentului vor fi decernate Premiile Excelentei in Educatie, o competitie care premiaza calitatea si excelenta in educatie, dorindu-si sa promoveze modele de success si tineri ambitiosi. Evenimentul isi propune sa aduca impreuna studenti, profesionisti, reprezentanti ai institutiilor publice si personalitati ale societatii academice din Romania, pentru a facilita dezvoltarea unui nou model de societate pentru tineri .

Adunarea Plenara de Sambata va reuni in acelasi loc studenti personalitati marcante din Romania. Printre acestia se numara Dl. Florin Jianu, Ministrul Delegat pentru IMM, precum si Dl. Stefan Sandulache, Director Executiv Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti.

La eveniment sunt asteptati sa participe studenti din toate universitatile, dar si elevii care doresc sa se familiarizeze cu mediul studentesc. Inscrierile pentru participarea la  Adunarea Plenara se fac pe site-ul oficial al Congresului Studentilor din Romania, accesand adresa  www.congresulstudentilor.ro/inscriereAP/ 

Uniunea Studentilor din Romania este o federatie la nivel national, cu membri in 20 de centre universitare. Scopul statutar este acela de a reprezenta, promova şi apara drepturile studentilor, in raport cu actorii relevanti la nivel national, in special cu Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Parlamentul, Guvernul, Preşedintia Romaniei, precum şi Municipalitati şi Universitati. USR este reprezentata in Consiliul Economic si Social din Romania.