A inceput concursul de educatie ecologica „Scoala Zero Waste” editia 2015

0

“Scoala Zero Waste” este un concurs national de educatie ecologica si colectare selectiva destinat tuturor scolilor din invatamantul primar si gimnazial din Romania. Perioada de desfasurare a competitiei este 20 Aprilie – 29 Mai.

Premiul cel mare este reprezentat de o tabla interactiva pentru scoala castigatoare si un laptop pentru cel mai dedicat si implicat elev oferite de Continental, partener al proiectului. S-au inscris 159 de scoli dintre care au fost selectate sa participe la lupta pentru premiul cel mare si pentru trofeul “Scoala Zero Waste 2015” 117 scoli din 32 de judete si din Bucuresti.

11.255 de elevi vor participa direct la actiunile de educatie ecologica organizate pe parcursul concursului in cadrul scolilor participante. Cei mai silitori elevi vor putea castiga un laptop performant, o bicicleta sau o tableta.

In plus profesorii coordonatori ai primelor trei scoli castigatoare in Concursul „Scoala Zero Waste” editia 2015 vor primi cate o tableta, puse in joc tot de partenerul concursului, Continental.

Zero Waste (Zero Deseuri) este un concept menit sa ghideze oamenii in schimbarea stilului de viata si care incurajeaza regandirea ciclului de viata al resurselor, astfel incat sa imite modul in care natura refoloseste resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuata, amenintarea pentru sanatatea oamenilor, plantelor si animalelor dispare.

Prin “Scoala Zero Waste” organizatorii isi doresc sa creasca nivelul de educatie in ceea ce priveste acest vechi concept potrivit caruia nimic nu se risipeste, iar deseurile sunt privite ca resurse.

Continental Anvelope Timisoara are ca si valoare de baza idea de “Unul pentru Celalalt“. Asta insemna ca ne intelegem responsabilitatea pe care o avem, ca mare companie, si alegem sa sustinem comunitatea acolo unde avem posibilitatea. Astfel, am decis, pentru al treilea an la rand, sa sustinem proiectul Scoala Zero Waste. Inca de la inceput acest proiect ne-a atras interesul datorita componentei sale ecologice, iar urmatorul lucru a fost sa apreciem educatia pe care proiectul o ofera elevilor de scoaa gimnaziala. Este foarte important ca generatia tanara sa creasca apreciind un comportament prietenos cu mediul inconjurator.”

Judetul cu cele mai multe scoli inscrise este Olt, cu 9 scoli, urmat de Sibiu cu 8 si Timis cu 7 scoli inscrise in competitie.

Printre sustinatorii proiectului se numara si Zoppas Industries Romania precum si multi colectori de deseuri reciclabile, intre care Retim, First Recycler, Recycle International, Industrial Process Paper, Remat, Cromfercom, Best Multipet si altii.

Evolutia tuturor scolilor inscrise in concurs va putea fi urmarita si pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/scoalazerowaste.

Organizatorii isi doresc sa rasplateasca eforturile cat mai multor elevi implicati in acest concurs. Pe aceasta cale invita toate companiile care doresc sa se implice si sa acorde premii speciale, indiferent de valoarea acestora si indiferent de judet  sa ia legatura cu organizatorii la [email protected]

Lista scolilor participante: aici.

Pentru mai multe informatii:

Email: [email protected]: http://www.ecostuff.ro

Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/scoalazerowaste