Amnesty International Bucharest Group organizeaza proiectie de film si dezbatere cu tema drepturilor refugiatilor, la Spatiul Public European

0

Amnesty International Bucharest Group, in parteneriat cu La Kaseta Factory, organizeaza joi, 23 iunie, ora 19:00, in sala Spatiul Public European, proiectia filmului documentar TO KYMA – A Rescue in The Aegean Sea, urmata de o dezbatere sutinuta de reprezentanti ai organizatiilor care apara drepturile migrantilor si refugiatilor. Evenimentul marcheaza Ziua Internationala a Refugiatilor in contextul declansarii crizei refugiatilor in Europa si in lume.

In 2015, peste 800 000 de oameni au traversat Marea Egee pentru a ajunge in Europa. Aproximativ 4 000 au murit inecati in Marea Mediterana.

Documentarul TO KYMA – A Rescue in The Aegean Sea, produs si regizat de David Fontseca si Arentza Diez, prezinta povestea refugiatilor care isi risca vietile calatorind in barci improvizate pentru a ajunge pe insula greaca Lesbos si a voluntarilor care lupta in fiecare zi pentru salvarea lor.

Despre noi

**Amnesty Internationational este cea mai mare organizatie internationala de drepturile omului, castigatoare a premiului Nobel pentru Pace, prezenta in peste 150 de state din lume.

***Amnesty International Bucharest Group este primul grup de activisti Amnesty in Romania si cel mai activ din Europa de Est si Asia Centrala, in prezent fiind afiliat Amnesty International Germania. Pentru mai multe informatii, va rugam sa o contactati pe Ionela Maria Ciolan, Presedinta Amnesty International Bucharest Group, la adresa [email protected]