Angele Dubeau va sustine si un concert umanitar, cu ocazia venirii in Romania

0

Angele Dubeau, una dintre cele mai faimoase, premiate si decorate violoniste canadiene revine in Romania pentru un concert unic, organizat la Ateneul Roman pe 13 martie. Cu ocazia venirii in Romania, Angele Dubeau si ansamblul La Pieta vor canta alaturi de corul batranilor si de corul copiilor din Centrul de Recreere si Dezvoltare Personala “Conacul Golescu – Grant”, in cadrul unui concert umanitar ce va avea loc luni, 14 martie, ora 10:30.

corul-seniorilor-dgaspc-sector-6

corul-nostalgia-dgaspc-sector-6

Marea violonista canadiana Angele Dubeau si ansamblul La Pieta vor concerta pe 13 martie la Ateneul Roman, unde vor aduce in atentia publicului lucrari ale unuia dintre cei mai importanti compozitori contemporani, Ludovico Einaudi, totul in cadrul turneului international organizat in Europa, “The World of Ludovico Einaudi and Philip Glass”. Incepand cu ora 11.30, publicul va fi incantat de sunetul viorii Stradivarius, una dintre cele mai valoroase din lume. Ludovico Einaudi, Philip Glass si Arvo Part sunt doar cateva dintre numele compozitorilor ale caror piese vor fi interpretate de Angele Dubeau&La Pietà.

Venirea artistei Angele Dubeu in Romania este o bucurie si pentru persoanele defavorizate din cadrul Centrului de Recreere si Dezvoltare Personala “Conacul Golescu – Grant”, care vor fi gazdele unui concert umanitar. Concertul umanitar va avea loc luni, 14 martie, incepand cu ora 10.30. Din programul acestui eveniment fac parte concertul Angele Dubeau&La Pietà, recitalul de pian al copiilor si corurile batranilor,  caz si vizitarea Conacului Golescu si a expozitiei de pictura si copiilor. Mai multe detalii despre concertul umanitar sunt disponibile pe site-ul Societatii Muzicale.

Programul complet al concertului din 13 martie, Ateneul Roman

Philip Glass: La Belle et la Bête: „Ouverture”, Suite from The Hours: „Movement 1″

Ludovico Einaudi: Divenire, Giorni dispari, Run, I giorni, Life, Experience

Michael Nyman: À la folie

Marjan Mozetich: Postcards from the Sky: „Unfolding sky”

Maxime Goulet: Présentation concertante

Arvo Part: Mozart Adagio

Organizatorii concertului “The World of Ludovico Einaudi and Philip Glass” in Romania sunt Societatea Muzicala (www.societateamuzicala.ro) si Ambasada Canadei la Bucuresti. Eveniment comunicat de: Media Image Factory, agentie specializata in comunicarea proiectelor sociale si culturale.

Despre artista Angele Dubeau:

angele_presse_low-res_633-299x400-7212424

Angele Dubeau, una dintre cele mai cunoscute si premiate violoniste din Canada se numara printre putinii artisti de muzica clasica internationali castigatori ai unui Disc de Aur pentru numarul-record de discuri vandute. Artista a sustinut concerte in toata lumea si a obtinut numeroase premii internationale, iar de 20 de ani conduce “La Fête de la Musique de Mont-Tremblant”, un festival de muzica clasica. La varsta de 15 ani, in timpul studiilor facute la Conservatorul din Montreal, Angele Dubeau a castigat primul premiu important. A urmat Juilliard School of Music din New York, cu Dorothy DeLay, apoi a luat lectii de perfectionare cu marele violonist si pedagog roman, Stefan Gheorghiu, de care sunt legate nostalgia si dorinta revenirii in Romania, dupa o perioada de peste de 30 de ani.

Despre Centrul de Recreere si Dezvoltare Personala “Conacul Golescu – Grant”:

Este un compartiment subordonat Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, care se adreseaza tuturor copiilor de pe raza sectorului 6, reprezentand locul unde acestia isi pot pune in practica abilitatile si aptitudinile, exprimandu-ti intr-un mod creativ pasiunile si talentele artistice, culturale, sportive, tehnico-stiintifice. Centrul isi propune sa ofere copiilor din sectorul 6 o alternativa de petrecere a timpului liber prin implicarea lor in aceste activitati.