APC Romania se implica in programul Scoala ALTFEL

0

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania – APC Romania, organizatie neguvernamentala apolitica si nonprofit, organizeaza in Saptamana ALTFEL o serie de evenimente dedicate tinerilor consumatori.

APC Romania organizeaza de multi ani evenimente dedicate tinerilor, fie ca acestea se desfasoara in Saptamana Altfel sau nu. De la seminarii cu studentii sau elevii de liceu si pana la implicarea activa a studentilor voluntari in organizatie.

Pentru anul acesta in Saptamana Scoala ALTFEL, vom avea urmatorul program:

Universitatea “Nicolae Titulescu” Bucuresti

1.      “Antreprenoriatul – modele de succes pentru un stil de viata sanatos 7 aprilie 2015, orele 12.00 – 14.00, Amfiteatru A3. La acest seminar vor sustine discursuri reprezentantii urmatoarelor societati:

  • Bio Traditii “Continuam Traditiile Sanatoase” Bucuresti – magazin on-line de produse Bio/Naturale/Traditionale – lectori Bianca Preda si Codrut Ganea;
  • Bunicel – Producator de dulceturi artizanale, Arges – lector Mihai Zaharia;
  • Ferma Heroiu – Producator de suc natural de mere, Arges -lector Mihai Heroiu;
  • Fagurele cu Miere – Producator de miere natural, Dobrogea – lector Dan Capitanu;
  • Perla Moldovei – Producator de apa naturala alcalina cu PH 8.8, Bacau – lector Gabi Stoian;
  • Hiperambrozia – Producator de biscuiti vegani, Bucuresti – lector George Ionita;
  • Natural Bucovinean -Producator de sapunuri naturale Suceava – lector Florin George Ionita.

La acest seminar studentii pot vedea o expozitie cu produse naturale, dar si pot invata de la acesti producatori locali care este secretul business-ului lor.

2.      “Impactul nutritiei asupra sanatatii dentare 8 aprilie 2015, orele 10.00 – 12.00, Amfiteatru A1 – lector dr. Adel Massarani, Clinica Dental One. Studentii pot afla care este legatura intre alimentatie si sanatatea dentara, ce alimente dauneaza si ce alimente sunt benefice. 

3.       “Alimentatia Sanatoasa: principiu de baza ” –  9 aprilie 2015, orele 10.00 – 12.00, Amfiteatru A1 lector dr. Silviu Banateanu, Centrul Medical Sanador. Este foarte important sa mancam sanatos, iar acest lucru se invata cat mai devreme. O alimentatie echilibrata este in general calea catre o viata mai linistita.

La Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir” Dl. Conf. Univ. Dr.Costel Stanciu, Presedinte APC Romania va sustine pe data de 9 aprilie 2015 un seminar despre Capcanele Comertului Online, la ora 12.00 in Sala 39 a universitatii. Studentii vor intra in tainele comertului online si vor afla care le sunt drepturile atunci cand achizitioneaza produse de pe internet.