ARC Romania organizeaza intalnirea anuala a grupului LBG Romania

0

ARC Romania, organizatia acreditata sa administreze serviciul de raportare LBG la noi in tara, organizeaza pe 12 septembrie, la Bucuresti, intalnirea anuala a grupului LBG Romania.

In cadrul evenimentului va fi prezentat raportul investitiilor in comunitate facute in 2010 de companiile din grupul LBG Romania (BRD, Danone, Lafarge, Orange, Raiffeisen Bank si Ursus Breweries). In plus, mai multi invitati, specialisti internationali si romani, vor discuta despre CSR si avantajele raportarii in domeniu. 

Evenimentul se adreseaza practicienilor de CSR si HR. Taxa de participare este 250 RON, iar inscrierile se fac pe site-ul LBG Romania, pana pe 5 septembrie.

Evenimentul este dedicat tuturor practicienilor de CSR interesati de cresterea performantei proiectelor comunitare, dar nu numai. Intalnirea anuala a grupului LBG Romania va aduce in discutie importanta raportarii practicii de CSR si a modului in care se reflecta aceasta in munca noastra. In prima sesiune, organizatorii vor prezenta cauzele pe care companiile membre le-au sustinut in 2010 si rezultatele obtinute. Invitatii vor explica ce inseamna sa fii membru LBG in Romania, sau in tari cu o cultura si o economie asemanatoare, precum Spania.

Programul complet si detalii despre invitati pot fi gasite pe site-ul LBG Romania.

LBG a fost dezvoltat in 1994 de un grup de directori ai unor companii implicate social, din Marea Britanie, care si-au dorit sa afle cat investeau in comunitate si care este impactul pe care programele il aveau.

In acel moment, directorii companiilor doreau sa gaseasca raspunsul la urmatoarele intrebari:

   1. Care este valoarea reala a contributiilor realizate de companie?

   2. Cum implementeaza programe asemanatoare alte companii?

   3. Ce schimbari produc proiectele:

    * in companie

    * in comunitate

Raspunsurile au oferit argumente rationale, privite din perspectiva impactului asupra afacerii si au devenit punctul de plecare a serviciului LBG. In prezent London Benchmarking Group (LBG) este cel mai elaborat serviciu de masurare a implicarii in comunitate a companiilor (CCI) bazat pe contributiile membrilor, care lucreaza impreuna pentru a:

    * Masura si impartasi practica lor

    * Dezvolta si imbunatati instrumentele de masurare

    * Imbunatati implementarea si managementul proiectelor lor de CCI

    * Comunica cat mai eficient rezultatele initiativelor CCI stakeholderilor companiilor si catre alte grupuri LBG

Serviciul LBG este folosit de sute de companii de top la nivel international precum Vodafone, HSBC, Barclays etc.; si pe piete importante, cum ar fi Australia, Canada, Cehia, Germania, Marea Britanie, Spania si Asia. Profesionistii din companii il utilizeaza ca principala sursa de informatii consistente si comparabile in ceea ce priveste contributiile in bani, natura, timp de voluntariat si de management pe care companiile le ofera. Mai mult, serviciul LBG utilizat ca instrument de captare a rezultatelor si impactului pe termen lung pe care initiativele le genereaza in comunitati dar si in companie.

LBG este un serviciu de evaluare si crestere a performantei proiectelor de comunitare gandit in principal pentru companii. Cu toate acestea, rolul partenerilor comunitari este crucial pentru a obtine date relevante deoarece ONG-urile si institutiile non-profit sunt principalii parteneri de implementare a acestor initiative. De aceea, in lipsa unor informatii relevante de la partenerii comunitari, companiile nu pot raporta complet informatiile legate de schimbarile aduse de proiectele pe care le sustin.

De aceea, LBG Romania ofera ONG-urilor si altor parteneri comunitari posibilitatea de a-si adapta modul de raportare conform metodologiei LBG. In plus, in calitate de facilitator de tara al acestui model de raportare, ARC incurajeaza orice ONG sa-l utilizeze nu numai pentru a furniza informatii companiilor membre LBG, ci in relatie cu orice alta companie care i-a sponsorizat activitatea. Sau doreste sa o sustina in viitor.

Organizatiile interesate de instrumentele de lucru LBG si modul de raportare pot solicita instruire din partea consultantilor ARC. In functie de marimea grupului de participanti si rezultatele dorite de organizatii, aceste cursuri dureaza intre 4 si 8 ore. Datele noastre de contact pot fi gasite in pagina de prezentare a echipei.