Artisti si spectatori vor purta ALBASTRU la spctacolul umanitar in sprijinul copiilor cu autism din APCA

0

Asociatia de Sprijin pentru Parinti si Copiii cu Autism – APCA Galati organizeaza joi, 26 noiembrie, intre orele 17,00 – 19,00, la Casa de Cultura a Sindicatelor, spectacolul umanitar „ALBASTRU e culoarea mea”.

Programul include momente care vor fi savurate atat de copii, cat si de parintii lor, de la dansuri traditionale si interventia personajelor Disney, pana la stand up comedy si rock and roll, cap de afis fiind doua dintre tinerele talente din Galati, care vor sustine recitaluri de muzica usoara. Este vorba despre Maria Craciun, o binecunoscuta voce premiata la San Remo si la alte festivaluri din tara, cu numeroase aparitii TV pe plan local si national, alaturi de mari artisti ai scenei (Al Bano, Mirabela Dauer, Corina Chiriac), precum si despre Alexandra Lupoae, o alta tanara speranta, participanta la NextStar, finalista la Mamaia Copiilor – sectiunea Show, premiata la importante festivaluri nationale si internationale, cu aparitii televizate si invitatii la alte cunoscute evenimente muzicale. De data aceasta, Alexandra Lupoae va urca pe scena mai emotionata ca oricand, pentru ca va purta albastru pentru fratiorul ei Cosmin si pentru toti ceilalti copii cu autism din asociatie.

Prin intermediul spectacolului ne dorim strangerea de fonduri din bilete sau donatii pentru sustinerea, in 2016, a terapiilor de recuperare, atat de costisitoare, pentru cei 70 de copii cu autism din APCA, dar si cresterea gradului de constientizare asupra autismului. „Astfel, prin aceasta modalitate inedita de organizare, ii invitam pe artisti si pe spectatori sa poarte, simbolic, ceva albastru, in semn de solidaritate cu aceasta cauza, a copiilor nostri speciali. Si nu intamplator, ci pentru ca albastrul simbolizeaza, la nivel mondial, lupta impotriva autismului, pe de o parte fiind culoarea sperantei, iar pe de alta parte fiindca baietii sunt de 4 ori mai afectati de acest diagnostic decat fetele”, a spus presedinta APCA Galati, Nicoleta Lupoae, mama lui Cosmin Lupoae, unul dintre „copiii speciali”.

Vor purta albastru si ii vor incanta pe spectatori, la evenimentul nostru caritabil:

– Maria Craciun, recital muzica usoara

– Alexandra Lupoae, recital muzica usoara

– Elsa, Minion, Mickey Mouse si Minnie, Alba ca Zapada, Belle, de la Marili Party Center Galati

– Ansamblul „Olympos Junior” al Comunitatii Elene din Galati, dansuri traditionale.

– Andreea Angheluta & Alexandru Beznea, elevii Scolii de Film si Televiziune Galati, moment de stand up comedy

– Grupurile YOLO si BLISS, de la Scoala de Film si Televiziune Galati

– Alexandru Diaconu, Alex Manea, Ana Maria Tilici, Selena Lupu, de la Scoala de Canto „Criss Music Canto School”, muzica usoara

– Ansamblul Folcloric „Doinita Covurluiului” de la Centrul Cultural „Dunarea de Jos”, dansuri populare.

– Sorina Caramfil si Gabriela Munteanu, muzica usoara.

– Dansatorii Scolii „Sueño Dance”, moment coregrafic rock and roll

– Patry Grozavu, balet

Alaturi de APCA, in acest demers artistic inedit sunt parteneri: Casa de Cultura a Sindicatelor Galati, Centrul Cultural „Dunarea de Jos”, Scoala de Film si Televiziune Galati – Urban Show, Marili Party Center Galati, Criss Music Canto School, Comunitatea Elena Galati, Asociatia pentru Realizarea Tinerilor prin Educatie – ARTE, Ateliere Creativ Recreative, Clubul de Voluntariat Impact-Efect, Revista Explore, Viata libera, PresaGalati.ro.

Costul unul bilet este de 10 lei, cei care doresc achizitionarea unuia fiind rugati sa intrebe la sediul APCA din Str. Traian Vuia, nr. 21 (telefon 0752.155.786), la Casa de Cultura a Sindicatelor (0236.468.363) sau la Marili Party Center Galati (0746.589.060). Bilete vor fi disponibile si in seara evenimentului, la intrarea in sala de spectacole.