“S.T.A.R.T.” – Students Talking About Revolution in Technology

0

Cate elemente sunt necesare pentru a pune bazele unui start-up? 5 cuvinte, 4 zile si 3 concepte cheie: antreprenoriat, IT, networking! Asociatia Studentilor la Matematica si Informatica te provoaca sa afli in ce proportie trebuie sa le imbini pentru a ajunge la succes in cadrul proiectului “S.T.A.R.T.” (Students Talking About Revolution in Technology). Realizat in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului, START este adresat studentilor de la facultatile de profil real din Bucuresti (Informatica, Calculatoare si Tehnologia Informatiei, Matematica, Cibernetica, Administratie si Afaceri, Politehnica) si presupune crearea unui “incubator” online de idei, aduse de studenti si modelate cu atentie de experti.  Daca ti-am starnit interesul, da START la o vara smart si vino sa-i cunosti pe cei ce-ti impartasesc pasiunea la o scoala de formare a tinerilor antreprenori in domeniul matematic si tehnologic.

Mai mult de 600 de studenti cu pregatire diferita vor putea intra in contact si face schimb de idei prin intermediul platformei web. In urma unei selectii riguroare, se vor alege 64 de participanti care vor forma echipe mixte, ce vor lua parte la scoala de formare  din 31 iulie – 3 August de la Brasov.  Pe langa asigurarea integrala a cheltuielilor de cazare si masa,  Asociatia Studentilor la Matematica si Informatica prin partenerii institutionali, pregatesc o serie de workshopuri: “Presentation skills” , “Antreprenoriat in tehnologie”, “Day to day maths”, “Pitch your idea”.   Participattii vor putea sa puna in aplicare cunostintele acumulate in cele 2 zile de training prin conceperea unei idei de start-up si vor sustine o prezentare a conceptului care trebuie sa respecte cele 3 componente: idee, implementare si promovare.

Speram ca astfel sa atragem cat mai multi studenti, sa promovam o multitudine de valori precum si necesitatea existentei start-up-urilor pe piata romaneasca. Astfel, venim in completarea cunostintelor dobandite, dorind sa contribuim la dezvoltarea plenara si interdisciplinara a participantilor, pe care sa ii pregatim pentru a intra in societatea tehnologica de azi si de maine.

Înscrierile la acest proiect se fac in perioada 17 – 25 iulie 2014, pe platforma S.T.A.R.T. Jurizarea va avea loc in zilele de 26 si 27 iulie.