Asociatia Mai Bine pregateste o noua editie Gusta Slow

0

Asociatia Mai Bine pregateste o noua editie Gusta Slow, colorata in rosu de cirese, parfumuri de capsuni, pepene verde si in arome de preparate usoare, de vara. Evenimentul va avea loc in gradina din spatele Institutului Francez din Iasi, de la ora sase seara.

Numarul participantilor este limitat la 50 de persoane si intrarea se realizeaza pe baza de invitatie. Puteti scrie la adresa [email protected] cateva cuvinte despre conceptia voastra de hrana buna si, in urma unei selectii, veti primi o invitatie. Mesajele trimise trebuie sa fie cat mai scurte si sugestive, astfel incat sa poata fi folosite ulterior la personalizarea unor farfurii pentru editia Gusta Slow (Roadele Toamnei) care va avea loc in luna septembrie.

Slow food este o miscare internationala initiata in 1986, care lupta pentru pastrarea bucatariei traditionale si regionale, incurajand cultivarea caracteristica ecosistemului local. Miscarea promoveaza consumul de alimente locale si traditionale, ocroteste principiile comertului echitabil, incurajeaza fermierii si micii producatori, dar are ca scop si educarea cetatenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.