Asociatia pentru Educatie porneste Marea Cursa spre Marea Britanie

0

Shakespeare School Essay Competition da start-ul celei de-a 7-a intreceri pentru creativitate. Elevii din toata tara sunt asteptati sa se inscrie gratuit in cursa spre Marea Britanie lansata de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie in cadrul concursului national de creatie in limba engleza devenit traditie in peisajul educational romanesc. Proiectul, ajuns la cea de-a 7-a editie, promoveaza ideile inovative si rasplateste performanta tinerilor talentati cu premii in valoare de peste 5.000 de euro, ce includ doua tabere de vara in Marea Britanie.

Provocarea acestei editii este: Think green, speak green, act green!

Participantii, tineri intre 11 şi 20 de ani, trebuie sa scrie un text original in limba engleza prin care sa exprime propria viziune despre cum putem sa pastram Planeta Pamant o planeta VERDE, pentru generatiile viitoare.

Cele mai convingatoare idei, bine structurate si exprimate creativ in limba lui Shakespeare, vor fi rasplatite cu doua tabere in campusurile unor universitati sau colegii britanice de top, dar si cu multe alte premii constand in produse electronice si obiecte care sustin ideea de sustenabilitate.

Competitia este organizata pe doua categorii de varsta, 11-14 ani si 15-20 de ani. Participantii pot inscrie gratuit eseurile, online, pe site-ul www.shakespeare-school.ro, pana pe 29 ianuarie 2015. Dupa selectia celor mai bune 30 de eseuri, profesorii Shakespeare School stabilesc ierarhia finala in urma unor scurte interviuri cu finalistii.

Concursul este inclus in Calendarul Activitatilor Educative al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Anul acesta competitia va fi sustinuta de doi ambasadori care isi asuma misiunea de a motiva participantii in depasirea propriilor limite: Andrei Rosu, sportiv de anduranta, castigator al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, a carui perseverenta va fi o inspiratie pentru tineri, si de Lucian Mindruta, jurnalist, scriitor, realizator si prezentator de televiziune, cu peste 24 de ani de experinta editoriala, un exemplu notabil de succes in cariera.

Mai multe detalii despre tema si regulament se gasesc pe pagina competitiei, aici.

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, fondata in anul 2011, este o organizatie nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze si ajutarea copiilor cu oportunitati reduse sa se dezvolte si sa invete limba engleza. Printre proiectele asociatiei se numara burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creatie avand ca premii scoli de vara in Marea Britanie, campanii in licee privind certificarile internationale cat si cursuri de engleza predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din Bucuresti si alte orase ale tarii. Asociatia promoveaza dezvoltarea tinerilor intr-un mediu armonios, organizand si ateliere de educatie pentru parinti.

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociatia Shakespeare School pentru Educatie isi propune sa stimuleze gandirea creativa si sa motiveze tinerii din intreaga tara sa isi perfectioneze cunostintele de limba engleza. Motto-ul asociatiei este “Limba engleza deschide oportunitati” pentru ca stapanirea unei limbi de circulatie internationala poate face diferenta in viitorul tinerilor, facilitandu-le accesul spre o educatie de calitate si o cariera de succes. Concursul ofera sanse egale tinerilor din intreaga tara de a experimenta viata intr-un campus universitar britanic de top si de a studia limba engleza la cele mai inalte standarde.

Parteneri educationali si sponsori: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, RATE – Romanian Association of Teachers of English, BETA – Bucharest Enghlish Teachers Association, FNAP – Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti, Consiliul National al Elevilor, Carturesti, British Council, Fischer International, Arcub, Unilever, Simaco Advertising.

Parteneri media: Radio ZU, TVR, Evenimentul Zilei, Cariere, Ziarul Ring, Curierul National, TV City, RADOR, Sfatulparintilor.ro, Suntparinte.ro, Babycafe.ro, Parinti.com, Clubulmagic.ro, Totuldespremame.ro, Amdoar18ani.ro, IQool.ro, B365.ro, Teen Press, Romania Pozitiva, Nonguvernamental.ro, Blogunteer, Blidaru, Dreamcatchers Romania, Edu-News, Federatia VOLUM, Fundatia Pentru Dezvoltarea Sociatatii Civile, Romanticu.ro.