Asociatia unu si unu invitatie la marsu

0

Principalele tipuri de leucemie limfoblastică acută sunt:

  • Leucemii limfoblastice cu celule B
  • LLA comun;
  • Pre-B ALL;
  • LLA pro-B;
  • Celulă matură TOATE.
  • leucemie limfoblastică cu celule T

Simptome

Simptomele leucemiei depind în mare măsură de celulele leucemice care preiau celulele sanguine sănătoase. Scăderea globulelor roșii (anemie) îl face pe copil palid, obosit, ușor obosit și slăbit.

  • Scăderea globulelor albe sănătoase duce la un risc crescut de infecții însoțite de febră. Pe de altă parte, proliferarea celulelor leucemice poate duce la o mărire a ganglionilor limfatici, a ficatului și a splinei.
  • Scăderea trombocitelor face copilul mai predispus la sângerări și vânătăi. Alte simptome posibile sunt durerea la oase și articulații, pierderea poftei de mâncare și a greutății, dureri de cap și greață.

Multe simptome sunt comune altor boli mai puțin grave decât leucemia, cum ar fi infecțiile. Este important să vă consultați cu promptitudine medicul pediatru, pentru a identifica cu exactitate cauza simptomelor manifestate de copil cât mai curând posibil.

Prevenirea

Fiecare activitate de prevenire primară presupune ca cauzele tipului de tumoră de prevenit să fie cunoscute, la nivel de populație, cel puțin cu datele statistice ale observațiilor epidemiologice, și eventual și cu posibilele mecanisme biologice scoase la iveală prin experimente de laborator.

Cu toate acestea, este rar ca tumorile să aibă o singură cauză, iar din acest motiv în marea majoritate a cazurilor este dificil dacă nu imposibil să se stabilească a posteriori, cu criterii științifice, originea unei tumori care a apărut la un individ.

Este foarte dificil la adulți, pentru care uneori se poate presupune doar că expunerea la substanțe cancerigene sau obiceiuri și comportamente nesănătoase ar fi putut contribui la creșterea tumorii.

Este și mai dificil la copii, având în vedere vârsta lor fragedă

Pentru leucemia limfoblastică acută nu este în prezent posibilă definirea unor strategii eficiente de prevenire, deoarece epidemiologia nu a identificat încă factori de risc modificabili.

Din acest motiv, este important de subliniat că, dacă la un copil apare leucemie limfoblastică acută, nu există nimic pe care părinții ar trebui să-l învinovățească pentru boala copilului lor.

Diagnostic

Este și mai dificil la copii, având în vedere vârsta lor fragedăDacă un copil are simptome care sugerează leucemie, medicul (sperăm că un medic pediatru) colectează informații despre familia pacientului și istoricul specific. Vizitați copilul pentru a verifica modificările fizice, cum ar fi mărirea ganglionilor limfatici, a ficatului și/sau a splinei.

Se efectuează apoi analize de sânge: se măsoară numărul absolut și distribuția relativă a tuturor tipurilor de celule sanguine și se detectează orice anomalie în aspectul acestora. În leucemie, celulele canceroase se înmulțesc excesiv și prevalează asupra celulelor sănătoase.

  • Din acest motiv, concentrația de globule roșii, trombocite și globule albe este alterată.
  • În plus, multe celule sunt imature și au aspect anormal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.