Au fost lansate inscrierile la European Digital Youth Summit (EDYS)

0

European Digital Youth Summit (EDYS) este cel mai mare eveniment digital de tineret al anului reunind peste 100 de participanti din 14 tari europene, la Bucuresti. Acesta va avea loc pe 28 august 2014, la Palatul Parlamentului din capitala fiind organizat de GEYC si Camera Deputatilor sub inaltul patronaj al Parlamentului European. 

Tema centrala a intalnirii este data de legatura dintre mijloacele digitale, tineri si gasirea unui loc de munca. Participantii vor avea posibilitatea de a pune in discutie cele mai importante tendinte in aceste domenii, de a cunoaste proiecte inovative si de a afla de oportunitati europene dedicate lor. Evenimentul are loc in cadrul proiectului SMARTER organizat de GEYC cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul „Tineret in actiune”.

Tinerii si specialistii interesati se pot inscrie in mod gratuit sa ia parte la aceasta activitate pe geyc.ro/edys. Inscrierile au loc in perioada 12-23 august 2014.

„EDYS reprezinta punctul central de intalnire si dialog al reprezentantilor unor industrii variate avand ca element comun tematica intrarii pe piata muncii si tendintele digitale. Aceste mijloace constituie o oportunitate deosebita pentru tineri, atat pe calea angajarii, cat si pe cea a antreprenoriatului. Noi ii provocam la o lectie de curaj: sa invete sa foloseasca mijloacele digitale in interesul lor profesional.” (Gabriel Brezoiu, Manager general GEYC si Manager proiect SMARTER)

„Instrumentele digitale deschid invatarea si creeaza locuri de munca. Fiecare tanar trebuie sa fie pregatit sa profite cat mai mult de revolutia digitala. Europa are nevoie ca ei sa beneficieze de aceasta oportunitate.” (Neelie Kroes, Vicepresedintele Comisiei Europene pentru Agenda Digitala)

„Avand in vedere ca European Digital Youth Summit este legat de doua dintre principalele domenii de interes ale Parlamentului European, respectiv politicile de tineret si agenda digitala, imi revine placerea sa acord acestei initiative patronajul Parlamentului European.” (Martin Schulz, Presedintele Parlamentului European)