BEST Cluj-Napoca organizeaza cea de-a XVIII-a editie a evenimentului de cariera JobShop

0

JobShop este cel mai mare eveniment national de cariera pentru studentii si absolventii din Romania, fiind dezvoltat de organizatia BEST in trei dintre cele mai mari centre universitare din tara: Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.

Evenimentul JobShop doreste sa reuneasca cei trei factori necesari dezvoltarii fortei de munca specializate: studentii, universitatea si companiile. Evenimentul se doreste a fi un spatiu sinergic, unde cele trei entitati fac schimb de experienta si informatii. Studentii participanti afla care sunt companiile dornice sa ii angajeze. Companiile au ocazia de a sta fata in fata cu viitorii angajati, iar Universitatea se asigura sa indeplineasca rolul de legatura intre cele doua parti. Universitatea are oportunitatea de a se ajusta nevoilor pietei, in ceea ce priveste specialistii care sunt necesari pe piata si de a oferi astfel studentilor o educatie conforma cu trendurile actuale. Astfel, in cadrul evenimentului, studentii isi pot gasi atat locuri de munca, cat si companii care ofera internship-uri ori locuri pentru practica. Pana acum, la editia din acest an si-au anuntat participarea peste 30 de companii.

Pe langa cele doua zile de stand, care vor avea loc marti, 24 aprilie, si miercuri, 25 aprilie, in incinta Casei de Cultura a Studentilor, JobShop include workshopuri pentru studenti sustinute de persoane specializate, prezentari de companii respectiv prezentari ale unor cariere de succes, vizite la companii si intalniri cu reprezentanti ai firmelor participante.

In cadrul JobShop-ului are loc si BEST Academics and Companies (BACo), o masa rotunda la care se intalnesc reprezentanti ai Universitatii Tehnice, ai companiilor si ai studentilor. La aceasta masa rotunda are loc o discutie de ordin academic, unde este important punctul de vedere al tuturor celor trei parti constituente mai sus mentionate.

BEST – Board of European Students of Technology este organizatia europeana a studentilor din domeniul tehnic infiintata in 1989 in Grenoble. In acest moment sunt exista 90 de grupuri locale BEST din 30 de tari Europene.

Grupul local Best Cluj-Napoca a fost infiintat in anul 1995 si reprezinta Universitatea Tehnica Cluj-Napoca in cadrul organizatiei europene. In Romania mai sunt inca 4 grupuri locale in fiecare mare centru universitar: Brasov, Bucuresti, Iasi si Timisoara. Printre scopurile organizatiei noastre se numara asigurarea unei educatii complementare studentilor din domeniul tehnic, sprijin in cautarea unui loc de munca si in dezvoltarea carierei inca din primii ani de facultate si implicarea in sistemul de invatamant european.

Mai multe informatii despre eveniment pot fi gasite pe adresa www.jobshop.ro.