Campania Salvati Rosia Montana anunta cea de-a 8-a editie FanFest

0

Festivalul FanFest a fost initiat in anul 2004 de catre Asociatia Alburnus Maior in colaborare cu alte organizatii, reunite in Campania Salvati Rosia Montana si are loc anual, in luna august. Este un ansamblu de evenimente muzicale si artistice, de dezbateri si ateliere practice ce au ca tema centrala opozitia fata de inceperea proiectului minier cu cianuri de la Rosia Montana. De asemenea, aduce in prim plan alternativele de dezvoltare ale regiunii precum turismul, agricultura si initiativele locale. Toti artistii performeaza pro bono la FanFest. Accesul este liber la toate evenimentele organizate, singurele venituri rezultand, in beneficiul localnicilor, din gazduirea participantilor si vanzarea de produse din zona. Aflat in acest an la a opta editie, festivalul propune numeroase activitati: proiectii de filme documentare, piese de teatru, dezbateri, ateliere, expozitii, concerte, tururi ghidate, activitati speciale pentru copii, activitati recreative si un targ taranesc.

FANFEST TE VREA IN ORGANIZARE

Anul acesta evenimentul din luna august este anticipat printr-o serie de PRE-event-uri in mai multe localitati din tara.

Editia aceasta, mai mult ca oricand, avem nevoie de ajutorul tau. Resursele financiare sunt limitate, iar majoritatea activitatilor vor fi sustinute de voluntari. Pentru a completa resursele financiare fragile esti invitat sa sa participi la organizarea PRE-event-urilor cu strangere de fonduri pentru editia FanFest de anul acesta.

Daca crezi ca te poti implica in organizarea unui PRE-event in orasul tau, trimite un e-mail la [email protected]

De asemenea poti consulta Ghidul de organizare a unui PRE-event FanFest.

DONEAZA CA SA EXISTE FanFest

FanFest a fost si este posibil prin munca unei intregi echipe de voluntari: oameni care isi sacrifica timpul liber si isi pun la bataie nervii, creativitatea si puterea de munca in sprijinul Rosiei Montane. Cu bugete infime, voluntarii FanFest au reusit, an de an, sa puna pe picioare un festival prin care sa faca Romaniei – si nu numai – cunostina cu Rosia Montana. In urma eforturilor lor, Rosia Montana si problemele ei sunt cunoscute de tot mai multi romani si europeni, iar la FanFest oamenii se indragostesc definitiv de acest loc, ce va trai vesnic.

FanFest are nevoie de: corturi mari de spectacol, corturi mici pentru invitati, saci de dormit, generatoare de mare putere, motorina, alimente, apa, panza, lemn, cabluri electrice, unelte, hartie, echipament pentru internet,  scaune pliante, pahare reciclabile, tiparituri (afise, pliante, fluturasi), tricouri, vopsele acrilice si pentru textile, transport marfa si persoane. 

Daca poti sprijini organizarea evenimentului trimite un un email la adresa [email protected]

Pentru donatii acceseaza urmatorul gasesti informatii AICI!

Fii la curent cu programul FanFest pe: www.fanfest.ro si pe pagina facebook FanFest Rosia Montana .

follow_stiriong-2439003