Castigatorii Galei Societatii Civile 2014

0

Marele premiu a revenit proiectului Bun venit pe lume!, al organizatiei Salvati Copiii Romania, proiect castigator si la sectiunea Sanatate, prin care s-a reusit strangerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare si echipamente performante a maternitatilor din Romania, pentru salvarea bebelusilor nascuti prematur.

Premiile I, pe sectiuni, au fost castigate dupa cum urmeaza:
Educatie, Invatamant, Cercetare: Universitati de Vara pentru Elevi – Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania.
Arta si Cultura: Mandrie si Beton – Ioana Calinescu si Petrut Calinescu.
Apararea drepturilor individuale/ colective: Ziua Nationala a Adoptiei – ADOR COPIII.
Comportament civic si participare publica: Siguranta copiilor in drum spre Scoala 279 –  Grupul de Initiativa Civica Callatis-Drumul Taberei.
Sanatate: Bun venit pe lume! – Salvati Copiii Romania.
Incluziune sociala: Speranta intr-o viata mai buna – Asociatia TOUCHED COLLECTION.
Servicii de asistenta sociala: Ingrijim Impreuna – HOSPICE Casa Sperantei.
Protectia mediului: O padure pentru fiecare scoala – Mihai Eminescu Trust.
Dezvoltare economica si sociala: Lumina pentru Ursici – Asociatia Free Miorita.  

Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT: Locuitorii cartierului Lacul Tei lupta pentru Parcul Circului – Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei.

Proiecte pentru TINERET: The Duke of Edinburgh’s International Award Romania – The Duke of Edinburgh’s International Award Romania.

Premiul pentru Eficienta a fost revendicat de catre proiectul Imbunatatirea cadrului legislativ privind drepturile copilului prin modificarea si completarea Legii 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, al organizatiei Salvati Copiii Romania.

Proiectul O padure pentru fiecare scoala al organizatiei Mihai Eminescu Trust a castigat Premiul pentru Impact, iar Premiul pentru Durabilitate de catre proiectul Sansa pentru Copil, al Asociatiei Hraniti Copiii.

Premiul pentru Originalitate, premiul a fost castigat de proiectul Controlin, al asociatiei REACT, iar la sectiunea Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala, premiul I a fost oferit Asociatiei OvidiuRo, pentru 10 ani, un milion de kilometri, 15 mii de copii.

La categoria Programe a fost desemnat castigator proiectul Cresterea Nivelului de Control al Tuberculozei in Romania, prin interventii orientate catre Grupurile Sarace si Vulnerabile, al asociatiei Fundatia Romanian Angel Appeal.

Premiile speciale ale Fundatiei Gala Societatii Civile au revenit unor oameni si institutii reprezentative pentru domeniile sanatate si educatie. Acestea au fost acordate: D-lui Dr. Catalin-Gabriel Cirstoveanu, Seful Sectiei Terapie Intensiva Neonatala la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Maria Sklodowska Curie” si Dlui. Alexandru Popa, Presedinte – Asociatia Inima Copiilor.

De asemenea, au fost acordate premii: Universitatii Bucuresti, Universitatii Nationale de Muzica si Universitatii Nationale de Arte Bucuresti pentru aniversarea celor 150 de ani de existenta si activitate si Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” pentru aniversarea celor 60 de ani de activitate in formula actuala.

Premiul special Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile a fost oferit pentru al patrulea an consecutiv in cadrul Galei Societatii Civile, si a revenit Fundatiei Alaturi de Voi.

Toate proiectele castigatoare din cadrul competitiei Gala Societatii Civile 2014 pot fi vizualizate aici. 

Castigatorii Galei Societatii Civile 2014 au fost anuntati aseara, pe scena Ateneului Roman, in cadrul festivitatii de acordare a premiilor, prezentata de Mircea Toma si Luca Niculescu. Gala s-a desfasurat sub sloganul campaniei de anul acesta: Cei pe care poti conta, chiar daca nu vor candida. Merita sa-i cunosti!